Ingezonden persbericht


Pressrelease

Online quiz biedt tegengeluid in discussie over Nederlandse identiteit

QuizWinners.com lanceert vandaag NL-Quiz

Hilversum, 17 januari 2008 - Vandaag lanceert marktleider QuizWinners.com de online NL-Quiz, een eerlijke kennisquiz waarin de speler test hoeveel hij weet over Nederland en zijn inwoners. Onderzoek wijst uit dat het merendeel van de Nederlanders zijn kennis over Nederland wil testen, bijvoorbeeld door vragen uit een inburgeringscursus te beantwoorden. Volgens prinses Máxima bestaat dé Nederlander niet. Met de NL-Quiz probeert QuizWinners.com met een knipoog duidelijkheid te scheppen in deze complexe discussie.

Wouter Tabernal, oprichter van HIMES, het bedrijf achter QuizWinners.com: "De Nederlandse identiteit en vooral het ontbreken daarvan is vaak onderwerp van gesprek. Wij vinden het tijd om een tegengeluid te laten horen. Je hoeft niet per se oranje-beschilderd op Koninginnedag de polonaise te lopen, om Nederlander te zijn. Samen delen we zoveel meer. De NL-Quiz is vooral een ontzettend leuke quiz waarin mensen spelenderwijs meer leren over hun eigen land. Of we hier nu geboren en getogen zijn of net binnenkomen, Nederland is een land om trots op te zijn!"

De NL-Quiz wordt gespeeld op www.quizwinners.com. De bezoeker kan ook 'live' andere spelers uitdagen tot een kennisduel. Daarnaast is het mogelijk om met vrienden, collega's of buren een Privé Toernooi op te zetten. Het spelen van de NL-Quiz is gratis, men kan er ook voor kiezen om kennis in klinkende euro's om te zetten.

----------