Gemeente Spijkenisse


Gemeente eist rectificatie Platform Detailhandel Nederland

17 januari 2008

Parkeergarage City Plaza
De gemeente Spijkenisse heeft vandaag een rectificatie geëist van het platform Detailhandel Nederland. In de Nationale Parkeertest 2008 van het platform wordt de suggestie gewekt dat het tarief om één uur je auto te parkeren in Spijkenisse EUR 4,40 is, een prijsstijging van 340%.

"Een pertinent onjuiste conclusie", aldus wethouder Jan Willem Mijnans. "Wij hebben vandaag geëist dat het platform dit rectificeert. Ze hebben het tarief genomen om je auto 24 uur te mogen parkeren, maar vermelden dat niet op de website en in het rapport."

Mijnans hekelt de onderzoeksmethode van het platform detailhandel: "ze hebben vorig jaar geparkeerd, zijn dit jaar op een andere parkeerplaats teruggekeerd en vergelijken het 24-uurs tarief 2008 met het één uurstarief 2007. Dat is appels met peren vergelijken."

Parkeren in het centrum van Spijkenisse is voordelig. Volgens het rapport kan in de parkeergarages voor EUR1,12 per uur worden geparkeerd. Spijkenisse staat daarmee op een verdienstelijke veertiende plaats. Ook het parkeren op straat is in Spijkenisse voordelig. "Hadden de onderzoekers hun werk goed gedaan, dan zou het straatparkeren in Spijkenisse uitkomen op gemiddeld EUR1,22 per uur en daarmee op een vijftiende plaats in het rapport staan."

Is het platform detailhandel niet bereid tot een rectificatie zal de gemeente zich beraden op nadere stappen. "Een dergelijk slordig rapport is schadelijk voor onze stad. Investeerders vrezen immers hoge parkeertarieven, terwijl wij er juist alles aan doen om die zo laag mogelijk te houden," aldus Mijnans.