Ingezonden persbericht


Persuitnodiging introductie pratende geldautomaat 17 januari 2008

Embargo tot 17 januari 2007 11.00 uur

8 januari 2008

Primeur voor blinden en slechtzienden: geheel zelfstandig pinnen op ZieZo-beurs

Rabobank introduceert eerste pratende geldautomaat

De Rabobank brengt als eerste bank in Nederland de pratende geldautomaat op de markt. Op de ZieZo-beurs voor visueel gehandicapten wordt de eerste pinhandeling bij deze geldautomaat verricht. Met de komst van de aangepaste geldautomaat kunnen blinden en zeer slechtzienden vanaf nu zelfstandig geld opnemen in een veilige omgeving. Ook rolstoelgebruikers kunnen bij deze automaat gemakkelijker pinnen. In de eerste helft van 2008 zal de Rabobank zo'n 750 geldautomaten in Nederland uitrusten met spraak en hoorn.

Op 17 januari 2008 pint het blinde fotomodel Bauke Bachman voor het eerst bij de pratende geldautomaat. De winnares van de Mis(s) verkiezing 2007, tevens Ambassadeur Onbeperkt Nederland, Reni de Boer benadrukt samen met Bart Jan Krouwel directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de Rabobank, Ingrid Kolkhuis Tanke directeur van Stichting Oogfonds Nederland en Bauke het belang van de komst van deze geldautomaat.

De introductie vindt plaats op donderdag 17 januari 2008 van 11.00 uur tot 11.30 uur op de ZieZo-beurs, Euretco Expo Center, Meidoornkade 24, 3992 AE in Houten.

Programma
11.00 uur Welkom. John van Duin van het Oogfonds geeft toelichting op ZieZo-beurs. 11.05 uur Gesprek over de noodzaak van een pratende geldautomaat met Bart Jan Krouwel van de Rabobank, Ingrid Kolkhuis Tanke van het Oogfonds en Bauke Bachman onder leiding van Reni de Boer. 11.15 uur Eerst pinhandeling door Bauke bij pratende geldautomaat. 11.20 uur Fotomoment met Bauke, Reni, Bart Jan Krouwel en Ingrid Kolkhuis Tanke. 11.25 uur Vragenronde voor de pers.
Gelegenheid voor individuele interviews/quotes/opnamen. 11.30 uur Einde.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Er is ook gelegenheid tot het zelf uitproberen van de pratende geldautomaat.

Graag even van te voren aanmelden bij Pauline van den Brandhof, adviseur mediarelaties van Bex*communicatie. U kunt dit doen per e-mail pvdbrandhof@bexcommunicatie.nl of telefonisch (020) 582 98 37 of (06) 10 50 65 26. Voor inhoudelijke vragen over de pratende geldautomaat kunt u terecht bij Jan Willem ter Avest, woordvoerder van Rabobank Nederland, telefoonnummer (030) 21 61 740 of via j.w.avest@rn.rabobank.nl.

Eigen vervoer
Op de A27 neemt u Afrit 29 - Houten. Onderaan de afrit gaat u op de rotonde linksaf richting Houten. Bij het tweede verkeerslicht gaat u linksaf de rondweg op en volgt u de bordjes Doornkade (bedrijventerrein). Op deze rondweg gaat u na 1.400 meter linksaf de Meidoornkade op (richting bedrijventerrein Doornkade). Na de bocht heeft u aan de rechterzijde Euretco Expo Center en direct daarnaast (links) Euretco Fashion. Parkeren kunt u tegenover deze vestigingen. Ook aan de rechterzijde van het Euretco Expo Center is parkeerruimte beschikbaar. Het parkeren is gratis. Openbaar vervoer
Met streekbus 47 (Connexxion) gaat u vanaf het Centraal Station Utrecht naar Houten, uitstappen halte bedrijventerrein Meidoornkade.