Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Groei in recordtempo voor aanbieder prepaid mobiele telefonie Miljoenste klant voor Ortel Mobile

DEN HAAG, 17 januari 2008 - Ortel Mobile heeft z'n miljoenste klant binnengehaald. De aanbieder van prepaid mobiele telefonie binnen de allochtone markt in Nederland, Duitsland en België behaalde dat aantal in nog geen 2,5 jaar tijd. Ortel Mobile is daarmee een van Europa's meest succesvolle Mobile Virtual Network Operators (MVNO) in dit marktsegment.

De mijlpaal is de kroon op een bijzonder succesvol 2007. De omzet over dit jaar bedraagt E 85 miljoen; ruimschoots een verdubbeling van de E 38 miljoen die Ortel Mobile in 2006 behaalde. Daarnaast groeide het aantal werknemers in Nederland, Duitsland en België tot 65.

De aanwas van nieuwe klanten voltrok zich met name in het tweede gedeelte van het afgelopen jaar. Bedroeg het aantal klanten halverwege 2007 nog zo'n 700.000, in de laatste weken van december 2007 kon de miljoenste afnemer worden genoteerd. En er zit nog aanzienlijk meer in het vat, weet Celal Oruç (CEO & President Ortel Mobile): "In 2008 willen we in minstens drie nieuwe Europese landen onze producten en diensten lanceren. Daarnaast gaan we het aantal additionele producten- en diensten in Nederland, Duitsland en België uitbreiden."

Doel is om binnen afzienbare tijd uit te groeien tot Europa's grootste in z'n soort. Ortel Mobile doet dat door in Nederland, Duitsland en België bijvoorbeeld prepaid SIM-kaarten aan te bieden aan inwoners van allochtone afkomst en buitenlanders die er tijdelijk verblijven. Met deze prepaid SIM-kaarten belt de doelgroep tegen zeer lage tarieven naar het buitenland, veelal het land van herkomst. Als MVNO gebruikt Ortel Mobile het netwerk van KPN in Nederland, E-Plus in Duitsland en BASE in België.

Stan Miller, CEO van KPN Mobile International, zegt: "Ortel Mobile was één van de eerste etnische MVNO's. Zij hebben fantastisch werk verricht in een zeer kort tijdsbestek. Ik ben onder de indruk van hun kwaliteit en hun succes in dit segment."


---

Mededeling voor de pers,

Ingezonden persbericht