Gemeente Schermer


Handtekeningactie Polderplan Eilandspolder

(17-01-2008)

De meerderheid van de inwoners van Grootschermer is voorstander van de uitvoering van het polderplan Eilandspolder. Dat blijkt uit een enquête, die door een groep verontruste burgers uit Graft-De Rijp en de Schermer is gehouden. De resultaten van de opiniepeiling werden woensdag jl. aangeboden aan de burgemeesters van de twee gemeenten.

Het polderplan houdt de gemoederen in en rond de Eilandspolder behoorlijk bezig en de werkzaamheden in de polder werden enige tijd geleden stil gelegd, omdat niet de juiste vergunningen zouden zijn aangevraagd. De provincie Noord-Holland, zelf verantwoordelijk voor het afgeven van een aantal vergunningen, besloot daarop de werkzaamheden te laten staken.

De verontruste bewoners zijn ervan overtuigd dat de plannen moeten worden uitgevoerd en pleiten daarom voor hervatting van de werkzaamheden. Er werd een actie gestart om de opinie onder de bevolking te peilen. Als eerste deed men dat in Grootschermer omdat in die kern de discussie het felst wordt gevoerd.

Op de 194 uitgedeelde en opgehaalde formulieren bleek 114 maal ingevuld te zijn dat men voorstander is van het voorliggende polderplan, 52 mensen gaven aan neutraal ten opzichte van het plan te staan en slechts 28 mensen zijn tegen.

Tijdens een lezing van één van de actievoerders in West-Graftdijk werden bovendien nog spontane adhesiebetuigingen overhandigd. Voor de actievoerders is dit een duidelijk signaal dat de meerderheid van de bevolking voorstander is.

De peiling zal ook nog worden uitgevoerd in Schermerhorn en Driehuizen en het Noordeinde van Graft.