AEGON

16 januari 2008

Johan van der Werf treedt terug als voorzitter van AEGON Nederland

Johan van der Werf heeft besloten om per 21 januari 2008 terug te treden als directievoorzitter van AEGON Nederland en als lid van de Management Board van AEGON N.V. Van der Werf (55) heeft het Nederlandse bedrijf geleid sinds 2002 en heeft voor AEGON en zijn rechtsvoorgangers gewerkt sinds 1982. Van der Werf zal tot eind 2008 als adviseur van de Raad van Bestuur aan het bedrijf verbonden blijven. In afwachting van de benoeming van zijn opvolger als voorzitter van AEGON Nederland, rapporteert de directie aan Jos Streppel, CFO van AEGON N.V.1)

Johan van der Werf: "Ik kijk met tevredenheid terug op de afgelopen 26 jaar bij AEGON. Ik ben er trots op dat we er in geslaagd zijn om de organisatie sterker, efficiënter en echt klantgericht te maken. Samen met mijn collega's heb ik AEGON Nederland voorbereid op toekomstige groei. Ik wil al mijn collega's en onze medewerkers danken voor de vooruitgang die we de afgelopen jaren geboekt hebben. Het is niet makkelijk om AEGON te verlaten, maar ik ben ervan overtuigd dat AEGON Nederland de komende jaren verder kan groeien".

"Wij zijn Johan dankbaar voor zijn leiderschap en de betrokkenheid die hij al die jaren getoond heeft bij AEGON", zegt Donald J. Shepard, voorzitter van de Raad van Bestuur. "In de afgelopen jaren heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van ons Nederlandse bedrijf en het verhogen van de klanttevredenheid in lastige marktomstandigheden. Wij zullen voortbouwen op de bereikte resultaten. Wij wensen Johan alle succes. In de tussentijd hebben we er alle vertrouwen in dat de gekwalificeerde en ervaren directie van AEGON Nederland de dagelijkse gang van zaken met succes zal voortzetten."


1) Jos Streppel is lid van de Raad van Bestuur van AEGON N.V. sinds 2000. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. en van Van Lanschot Bankiers N.V. en is lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.

OVER AEGON
AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een toonaangevende aanbieder van beleggingsproducten. AEGON stimuleert zijn lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van de klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. AEGON is er trots op dat het deze lokale aanpak kan combineren met de kracht van zijn groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 30.000 medewerkers in dienst. AEGON bedient miljoenen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. AEGON is voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën en streeft ernaar de beste in de bedrijfstak te zijn.

DISCLAIMER
De in dit bericht opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, kunnen verwachtingen zijn zoals bedoeld in de U.S. Private Securities Litigation Reform Act. Verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en hun potentiële effecten op de onderneming. Deze mededelingen zijn geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden, die zullen zijn die het management verwacht. De feitelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de verwachtingen. Alle verwachtingen zijn onderhevig aan meerdere risico's en onzekerheden, waaronder de factoren die zijn opgenomen in ons Annual Report on Form 20-F, dat beschikbaar is op deze website en www.sec.gov.

CONTACT

AEGON, Den Haag

Analisten & beleggers

070 344 83 05
Media 070 344 83 44
E-mail gca-ir@aegon.com

Website www.aegon.com