Gemeente Smallingerland



Aardgasvulstation op industrieterrein Azeven-Zuid

Bij het bestaande Q8 tankstation aan de Curielaan op industrieterrein Azeven-Zuid wordt een aardgasvulstation gerealiseerd. De gemeente Smallingerland wil het gebruik van alternatieve en milieuvriendelijke brandstoffen aangemoedigen en stelt daarom een bedrag van EUR12.500 ter beschikking voor de ontwikkelingskosten. Dit is het eerste aardgasvulstation in de regio Drachten.

Eind maart 2008 is de verbouwing afgerond en kan er, naast andere brandstoffen, ook aardgas 'getankt' worden. Aardgas is op dit moment de schoonste motorbrandstof. De inzet ervan is dus een belangrijke stap op weg naar het gebruik van duurzame brandstoffen voor ons vervoer. Bovendien is aardgas een stuk voordeliger dan traditionele brandstoffen zoals benzine en diesel.

De gemeente onderzoekt of ze een proef kan starten door een aantal wijkauto's op aardgas te laten rijden. De gemeente zou dan de prestaties van deze wagens voor een langere tijd willen meten en zodoende bepalen welke invloed het rijden op aardgas heeft.