Stork Groep NV

London Acquisition doet bod op alle uitstaande aandelen Stork gestand

Dit is een gezamenlijke mededeling van Stork N.V. en London Acquisition B.V. Deze mededeling is een openbare mededeling ingevolge artikel 16 en artikel 17 Besluit openbare biedingen Wft ( "Bob Wft"). Deze mededeling noch aanverwante stukken houden een bod op aandelen Stork N.V. in. Niet voor vrijgave, distributie of publicatie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Japan of Canada.

Resterende aandelen Stork kunnen worden aangemeld tijdens een na-aanmeldingstermijn eindigend op 1 februari 2008.

Onder verwijzing naar de persberichten van 14 december 2007 en 15 januari 2008, maken London Acquisition B.V. ("London Acquisition") en Stork N.V. ("Stork") gezamenlijk bekend dat London Acquisition het aanbevolen openbaar bod op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen met een nominale waarde van ¤ 1,00 (de "Aandelen") in het aandelenkapitaal van Stork (het "Bod") gestand doet. Naar verwachting vindt betaalbaarstelling van het Bod op 22 januari 2008 plaats.

Zoals in Nederland te doen gebruikelijk zal London Acquisition aan Stork aandeelhouders die hun Aandelen nog niet hebben aangeboden onder het Bod tijdens een na-aanmeldingstermijn de gelegenheid bieden hun Aandelen alsnog aan te melden. Zie onderstaand voor nadere details over de na-aanmeldingstermijn.

Aanmeldingen
Tijdens de aanmeldingstermijn, die is geëindigd op maandag 14 januari 2008 om 15.00 uur CET (de "Sluitingsdatum"), zijn 26.316.919 Aandelen aangemeld. De Aandelen die onder het Bod zijn aangemeld vertegenwoordigen 84,2% van het geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal in Stork en hebben een totale waarde van ¤1.273.738.880.

De Aandelen die onder het Bod zijn aangeboden, vertegenwoordigen samen met (i) de additionele 3.460.744 Aandelen die, zoals beschreven in het biedingsbericht van 14 december 2007 (het "Biedingsbericht"), Ioliet Beheer B.V. (een houdstermaatschappij gecontroleerd door een consortium van Landsbanki Islands hf, Eyrir Invest ehf en Marel Food Systems hf) heeft verkocht en toegezegd te zullen overdragen aan London Acquisition, onder voorwaarde dat het Bod gestand wordt gedaan, vertegenwoordigend ongeveer 11% van het geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal in Stork, en (ii) de Aandelen die direct of indirect door Stork op de Sluitingsdatum voor haar eigen rekening worden gehouden (ongeveer 3%), 98% van het geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal van Stork.

Overdracht
In overeenstemming met de voorwaarden van het Bod zal betaalbaarstelling van de biedprijs van ¤ 48,40 in contanten per Aandeel dat op geldige wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien London Acquisition de aanmelding desalniettemin aanvaardt) vóór 15.00 uur CET op 14 januari 2008 en op geldige wijze geleverd aan het Omwissel- en Betaalkantoor vóór 10.00 uur CET op 22 januari 2008, naar verwachting op 22 januari 2008 plaatsvinden.

Na-aanmeldingstermijn
London Acquisition biedt Stork aandeelhouders die hun Aandelen nog niet hebben aangemeld onder het Bod de gelegenheid om hun Aandelen aan te melden in een na-aanmeldingstermijn. De na-aanmeldingstermijn start op 18 januari 2008 om 09.00 uur CET, en eindigt op 1 februari 2008 om 15.00 uur CET (de "Na-aanmeldingstermijn"). Stork aandeelhouders kunnen hun Aandelen aanmelden op dezelfde wijze en tegen dezelfde condities zoals beschreven in het Biedingsbericht en het persbericht van 14 december 2007.

Aandelen die worden aangemeld tijdens de Na-aanmeldingstermijn zullen per direct worden aanvaard. Stork aandeelhouders kunnen de aanmelding van Aandelen die gedurende de Na-aanmeldingstermijn worden aangemeld niet ongedaan maken. London Acquisition zal binnen drie werkdagen volgend op het eind van de Na-aanmeldingstermijn voor de Aandelen betalen.

Overige informatie
Exemplaren van het Biedingsbericht en het bericht aan de aandeelhouders dat nadere informatie conform artikel 18 paragraaf 2 van Besluit openbare biedingen Wft verschaft ( "het Bericht aan de Aandeelhouders"), zijn verkrijgbaar op de website van Stork (www.stork.com). De website van Stork maakt op geen enkele wijze deel uit van dit Biedingsbericht of het Bericht aan de Aandeelhouders. Daarnaast zijn fysieke exemplaren van het Biedingsbericht en het Bericht aan de Aandeelhouders kosteloos verkrijgbaar op het hoofdkantoor van Stork, het Informatiekantoor en het Omwissel- en Betaalkantoor op onderstaande adressen.

Exemplaren van de statuten van London Acquisition zijn kosteloos verkrijgbaar op het kantoor van London Acquisition en kunnen worden verkregen door contact op te nemen met London Acquisition op onderstaand adres. Aangezien London Acquisition een nieuw opgerichte vennootschap is, is er geen jaarverslag van London Acquisition beschikbaar.

Exemplaren van de statuten van Stork, de voorgestelde statuten van Stork, de financiële informatie met betrekking tot de jaarrekening van Stork over het boekjaar 2006 eindigend op 31 december 2006, het boekjaar 2005 eindigend op 31 december 2005 (inclusief vergelijkende cijfers voor het boekjaar 2004 eindigend 31 december 2004) zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Stork, welke documenten door middel van verwijzing zijn opgenomen in, en een onderdeel vormen van het Biedingsbericht en waar van toepassing, het Bericht aan de Aandeelhouders, zijn kosteloos verkrijgbaar op het kantoor van Stork en het Omwissel- en Betaalkantoor en kunnen verkregen worden door contact op te nemen met Stork of het Omwissel- en Betaalkantoor op onderstaande adressen. Deze informatie is ook beschikbaar op de website van Stork (www.stork.com).

Stork aandeelhouders die hun Aandelen bij een door Euronext Amsterdam N.V. toegelaten instelling (de "Toegelaten Instelling") aanhouden kunnen hun aanmelding tijdens de Na-aanmeldingstermijn kenbaar maken via hun bank of effectenhandelaar. De Toegelaten Instellingen kunnen Aandelen uitsluitend op schrift aanmelden bij het Omwissel- en Betaalkantoor (fax: +31 (0) 30 216 3119).

London Acquisition
Stork
London Acquisition B.V.
Strawinskylaan 3105
1077 ZX Amsterdam
Nederland
Stork N.V.
Amersfoortsestraatweg 7
1412 KA Naarden
Netherland
Het Omwissel- en Betaalkantoor
Het Informatiekantoor
Rabo Securities
Amstelplein 1
1096 HA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0) 20 462 4602
Email: prospectus@rabobank.com Georgeson
86 Upper Thames Street
London EC4V 3 BJ
Verenigd Koninkrijk
Tel: 00 800 1020 1200 (Global Retail Shareholder Toll Free Number)

Beëindiging beursnotering Stork
London Acquisition is voornemens de beursnotering van Stork aan Euronext Amsterdam zo spoedig mogelijk te beëindigen. Dit zal zijn weerslag hebben op de verhandelbaarheid van de niet-aangeboden Aandelen. Bovendien heeft London Acquisition het recht om elke procedure uiteengezet in paragraaf 5.9.3 van het Biedingsbericht (Legal Structure of Stork following the Offer) te starten, waaronder procedures die kunnen leiden tot beëindiging van de notering van de Aandelen (inclusief de niet-aangeboden Aandelen). Stork aandeelhouders die hun Aandelen niet wensen aan te melden in de Na-aanmeldingstermijn worden gewezen op paragraaf 5.9.2 (Liquidity and Delisting) en paragraaf 5.9.3 (Legal Structure of Stork following the Offer) van het Biedingsbericht.

Restricties
Het Bod wordt niet gedaan in, en Aandelen worden niet voor koop geaccepteerd van of namens Aandeelhouders vanuit enige jurisdictie waarin het doen van het Bod of de acceptatie daarvan in strijd is met de wetten met betrekking tot effecten of enige andere wetten of regelgeving van een dergelijke jurisdictie, of waarin enige registratie, goedkeuring of deponering bij een toezichthoudende autoriteit is vereist, voor zover niet uitdrukkelijk voorzien in de bepalingen van het Biedingsbericht. Aanmeldingen onder het Bod van Aandeelhouders die niet in Nederland woonachtig zijn zullen evenwel worden geaccepteerd door London Acquisition indien zulke aanmeldingen voldoen aan de aanmeldingsprocedure zoals uiteengezet in het Biedingsbericht. Alle personen die het Biedingsbericht verkrijgen zijn gehouden zorgvuldig kennis te nemen en alle restricties in acht te nemen en alle benodigde machtigingen, goedkeuring en toestemming te verkrijgen. Noch London Acquisition, noch Stork, noch een van de respectievelijk met hen verbonden vennootschappen, dan wel een van hun respectievelijke bestuurders, werknemers of adviseurs aanvaardt enige aansprakelijkheid voor enige schending door welke persoon dan ook van een of meerdere van zulke restricties. Ieder persoon (waaronder in ieder geval begrepen, doch niet beperkt tot, bewaarnemers, nominees en trustees) die het Biedingsbericht of enig gerelateerd document doorzend aan een andere jurisdictie buiten Nederland of voornemens is dat te doen, dient zorgvuldig paragraaf 1 (Restrictions and Important Information) van het Biedingsbericht te bestuderen alvorens enige actie te ondernemen. De verspreiding van het Biedingsbericht in andere jurisdicties dan de Nederlandse kan beperkt zijn door de wet en daarom dienen personen die het Biedingsbericht in hun bezit krijgen zich op de hoogte te stellen van deze restricties en dienen zij zich aan die restricties te houden. Het niet naleven van deze restricties kan een schending van de wet van voornoemde jurisdicties opleveren

Dit persbericht verschijnt tevens in het Engels. In het geval van inconsistentie prevaleert de Engelse versie boven deze Nederlandse versie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Candover:
Marek Gumienny
Tel: +44 (0) 20 7489 9848
of
Tulchan Communications
Susanna Voyle
Peter Hewer
Tel: +44 (0) 20 7353 4200

Stork N.V.:
Dick Kors
Tel: +31 (0) 6 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14