MKB-Nederland

17-01-2008
MKB-Nederland en STECR werken samen aan beter gezondheidsbeleid in bedrijven
(Nieuwsbericht, Persbericht, Projecten)

Voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland en voorzitter Paul Staal van de Stichting Expertise Centrum Reïntegratie (STECR) zetten vandaag in Delft hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Doel van MKB-Nederland is de aangesloten brancheorganisaties en bedrijven op praktische wijze te helpen met de aanpak van verzuimproblemen. Voor STECR biedt de samenwerking een structurele link met het bedrijfsleven.

STECR is een in 2001 en met financiële steun van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid opgerichte netwerkorganisatie van professionals op het gebied van preventie, verzuim en reïntegratie. Belangrijkste activiteit is het ontwikkelen van zogenoemde Werkwijzers, praktische plannen van aanpak voor verschillende verzuimproblemen. Deze werkwijzers worden in opdracht gemaakt door kenniskringen van deskundigen, die vanuit verschillende disciplines voor concrete zaken oplossingen bedenken.

MKB-Nederland ziet de samenwerking als een welkome aanvulling op de eigen arboprojecten. De ondernemersorganisatie kan via STECR rechtstreeks inspelen op de vraag vanuit de achterban naar praktische en professionele oplossingen voor verzuim- en reïntegratieproblemen.

Voor STECR is MKB-Nederland een structurele link met het bedrijfsleven, die zij van belang acht om voeling te houden met de dagelijkse ondernemerspraktijk. Inhoudelijke input levert MKB-Nederland onder meer via een eigen zetel in het bestuur van de netwerkorganisatie. Die wordt ingenomen door beleidssecretaris Ton Schoenmaeckers.