Politie Rotterdam Rijnmond


* FOTO'S VERDACHTEN VERNIELING OUD EN NIEUW OP INTERNET

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft foto's van diverse verdachten op internet geplaatst om de veroorzakers van diverse vernielingen aan te kunnen houden. De vernielingen zijn gepleegd tijdens de nacht van Oud en Nieuw.
Tijdens de oudjaarsnacht van 2007-2008 zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond diverse vernielingen aangericht in en rondom metrostations. Enkele van deze vernielingen werden gevolgd door plunderingen, die inmiddels een schadepost hebben van enkele honderdduizenden euro's.

Goede camerabeelden
Inmiddels is door de politie een onderzoek ingesteld naar de daders van deze misdrijven. Van diverse misdrijven zijn goede camerabeelden gemaakt. Op deze beelden is een groot aantal personen te zien die betrokken zijn bij deze misdrijven.

Vrijwillig melden
Bij de plunderingen was een groot aantal personen betrokken. Ook deze personen werden opgenomen middels camera's van het videobewakingssysteem. Vooralsnog bieden wij deze personen de gelegenheid zich te melden bij een politiebureau in de buurt. Melden zij zich niet, dan zullen wij ook van hen middels een opsporingsbericht via de media foto- dan wel videomateriaal tonen.

Op internet
De politie Rotterdam-Rijnmond en het Openbaar Ministerie hebben deze beelden nu op internet gezet.

Verantwoordelijkheid
De daders van dergelijke misdrijven moeten namelijk worden opgepakt. De hulp van het publiek is daarbij onmisbaar, zodat iedereen verantwoordelijkheid kan nemen om dergelijke misdrijven op te lossen.