Ingezonden persbericht


Nederlandse zoekmachine beloont consumenten voor zoeken op Internet

Holten, 17 januari 2008 - Vinden.nl gaat als eerste zoekmachine consumenten belonen voor het zoeken op Internet. Vanaf vandaag kunnen gebruikers punten sparen door te zoeken met Vinden.nl en deze vervolgens inwisselen voor geld of cadeaus.

Dagelijks voeren Nederlanders miljoenen zoekopdrachten uit op internet maar krijgen hier, behalve zoekresultaten, niets voor terug. Zoekmachine Vinden.nl brengt hier verandering in. Via een spaarprogramma worden internetters beloond voor het geven van zoekopdrachten bij Vinden.nl. Deelnemers krijgen automatisch te zien hoeveel zoekopdrachten nog moeten worden opgegeven, voordat er weer een punt is verdiend. Nieuwe deelnemers ontvangen direct ¤ 1,50 aan punten cadeau.

Het spaarprogramma is opgezet in samenwerking met EuroClix, het grootste online spaarprogramma in Nederland. Deelnemers aan het Vinden.nl spaarprogramma kunnen, als ze dat aangeven, ook punten sparen bij EuroClix of bij andere partners. Hierdoor kan het aantal gespaarde punten snel oplopen en verdienen deelnemers eenvoudig meer geld.

Jan-Willem Tusveld, directeur van Vinden.nl: "Met ons spaarprogramma willen we mensen die nu nog gebruik maken van Google, Yahoo of AltaVista, overhalen om met Vinden.nl te zoeken. Daarbij komt, dat je met Vinden.nl met één zoekopdracht al deze zoekmachines in één keer doorzoekt. Je zoekt dus ook in Google als je met Vinden.nl zoekt. Echter bij Vinden.nl krijg je er wat voor terug en bij Google niet."

Bart Pluis, directeur van EuroClix: "We proberen continu ons spaarprogramma voor leden aantrekkelijker te maken, onder meer door met partners zoals Vinden.nl samen te werken. Uiteindelijk willen we de online variant van Airmiles worden. Met de huidige samenwerking bieden we onze leden de mogelijkheid om met een alledaagse activiteit, zoals het zoeken op Internet, ook punten te sparen."

Meer informatie over het spaarprogramma is te vinden op: http://www.vinden.nl/spaarprogramma

Over Vinden.nl
Vinden.nl is een meta-zoekmachine die optimale resultaten genereert door de beste resultaten van andere zoekmachines te gebruiken en te combineren. Door deze manier van zoeken wordt een veel groter deel van de informatie op het internet doorzocht, dan wanneer slechts één zoekmachine gebruikt wordt. Daarnaast neemt de kans op ongewenste resultaten hierdoor af. Naast het zoeken naar webpagina's biedt Vinden.nl diverse andere zoekdiensten aan, zoals het zoeken naar telefoonnummers, bedrijven, afbeeldingen en MP3 bestanden.

Over EuroClix
EuroClix is een (online) spaarprogramma in Nederland met meer dan 220.000 leden. Naast Nederland is EuroClix ook actief in Duitsland. Leden kunnen punten (Clix) sparen en deze inwisselen voor euro's. Punten kunnen onder meer worden verdiend door het lezen van e-mail, het kopen van producten, het aanbrengen van andere leden en het invullen van vragenlijsten. Sinds kort biedt EuroClix de mogelijkheid aan partners om zelf een spaarprogramma te introduceren waarbij EuroClix de punten administreert en beheert.