Ingezonden persbericht


Schiedam teleurgesteld over keuze minister

De gemeente Schiedam vindt de bestuurlijke keuze van minister Eurlings voor de aanleg van de A4 door Midden-Delfland teleurstellend. De minister had beter het resultaat van de MER-studies die nog moeten worden verricht kunnen afwachten, zodat hij een eerlijke vergelijking had kunnen maken.

Het is voor de gemeente Schiedam onbegrijpelijk dat de minister kiest tegen een goed ingepaste A13, die uit verkeerskundig oogpunt beter is, en vóór een A4, die juist zal zorgen voor meer problemen. De oplossing met de A13 zou de milieuproblemen bij Delft kunnen wegnemen, terwijl een A4 door Midden-Delfland juist veel schade zal toebrengen en voor nog meer problemen met luchtkwaliteit en geluid zal zorgen bij Schiedam, Vlaardingen en Delft. Ook Overschie zou meer gebaat zijn bij een snelle aanleg van de A13/16.

Volgens alle verkeersstudies zal de aanleg van de A4 de fileproblematiek niet oplossen. Het Deltaplan Duurzame Bereikbaarheid doet dat volgens de verkeersanalyses wel. Als de minister nu doorpakt met het Deltaplan Duurzame Bereikbaarheid en snel aan de slag gaat met de van links tot rechts gesteunde Tweede Kamer motie over de snelwegbussen, dan kan het aantal files al in 2012 sterk gereduceerd zijn. Bovendien wordt op die manier een structurele bijdrage geleverd aan het oplossen van de milieuproblemen. Daar heeft iedereen pas écht baat bij en niet in de laatste plaats de werkgevers.

|                                                                         |
|Noot voor de redactie (