Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT NIEUWE SERIE GREENPOWER-HARDE SCHIJVEN VOOR AUDIO- EN VIDEORECORDING

Nieuwe AV harddisks gebruiken minder energie en zijn stiller en koeler

Amsterdam, 17 januari 2008 - Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) introduceert een nieuwe GreenPower(TM)-serie (GP) van zijn WD® AV-harde schijven. Deze reeks schijven is voorzien van technologie die zorgt voor minder energieverbruik en een koelere en stillere werking.

De AV-GP hard drives van Western Digital zijn ideaal voor de opslag van audio- en videobestanden. Het energieverbruik van deze 'groene' harde schijven is 40 procent lager dan dat van een vergelijkbare gewone harddrive. De AV-GP-serie biedt opslagcapaciteiten van 500 GB, 750 GB en 1 TB. Hiermee zijn de apparaten perfect te gebruiken voor DVR-toepassingen (digitale videorecorders) en voor de opslag van bewakingsvideo's.

Audio- en videoapplicaties, inclusief DVR's, IP-gateways en beveiligingssystemen, vereisen vaak dat een harde schijf 24X7 aanstaat. Ook vragen ze, anders dan pc's, een hogere mate van betrouwbaarheid, een universele uitwisselbaarheid, een lager energieverbruik en de mogelijkheid tot gelijktijdig opslaan van meerdere audio- of HD videostreams. Consumentenapplicaties, zoals DVR's, met strenge milieu- en gebruiksprotocollen vereisen eveneens harddrives die minder energie verbruiken, minder warmte afgeven en stil zijn.

De AV-GP-drives van Western Digital leveren betrouwbare prestaties die gebaseerd zijn op krachtige technologie:

IntelliPower(TM) - een uitgebalanceerde combinatie van spinsnelheid, overdrachtsnelheid en het cachen van algoritmes voor zowel energiebesparing als consistente prestaties. Ook gebruiken de AV-GP-drives minder stroom bij het opstarten, waardoor er verschillende tegelijk opgestart kunnen worden. Zo is het systeem eerder gebruiksklaar; IntelliSeek(TM) - berekent optimale zoeksnelheden om energieverbruik, geluid en trilling tot een minimum te beperken;

IntelliPark(TM) - zorgt voor lager energieverbruik wanneer het apparaat in ruststand is, onder andere door het uitschakelen van aangesloten elektronica.

Naast geluidsreducerende eigenschappen van IntelliPower, IntelliSeek en IntelliPark heeft Western Digital ook op andere manieren de AV-GP hard disks stiller gemaakt. Zo is het product afgedekt met verschillende lagen roestvrij staal en voorzien van een precies passende geluiddempende behuizing. Het maximale geluidsniveau van de harde schijf ligt dan ook onder de menselijke gehoorgrens.

Meer informatie over de nieuwe serie AV-GP-drives van Western Digital is te vinden op: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=388.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht