AVG komt met tweede AVG 8.0 bèta release


Nieuwe versie van succesvolle beveiligingssoftware biedt uitgebreide bescherming en bredere toepassing

BRNO/TSJECHIë, 20080117 -- GRISOFT, ontwikkelaar van AVG beveilingssoftware tegen virussen, heeft vandaag de tweede bèta versie van AVG 8.O gereleased voor Windows en openbaar testen. AVG 8.0 biedt een complete nieuwe multi-scanner die anti-virus en anti-spyware combineert, met behoudt van AVG's lage computerbelasting en scanefficiëntie. Additionele beveiliging bestaat uit bescherming voor veilig zoeken en surfen mogelijk gemaakt door recente acquisitie van Exploit Prevention Labs, rootkit detectie, basisbescherming voor MSN en ICQ instant messaging en detectie van met malware-geïnfecteerde websites. Windows-gebruikers die aan de openbare bètatest willen deelnemen kunnen de AVG 8.0 bètasoftware downloaden op beta.avg.com

"Deze nieuwe versie van AVG betekent een significante uitbreiding van de beveiliging die wij onze klanten bieden", zegt Karel Obluk, chief technology officer bij AVG. "Wij zijn er van overtuigd dat deze additionele online beveiliging, in combinatie met de nieuw ontworpen gebruikersinterface, een eenvoudiger en meer effectieve bescherming biedt tegen hedendaagse internetbedreigingen - real-time bescherming in een real-time wereld."

Chief research officer Roger Thompson voegt daaraan toe: "Wij kijken uit naar de gebruikerservaringen met deze tweede openbare bètatest. Wij willen gebruikers de best mogelijke bescherming bieden tegen schadelijke software en internetcriminaliteit als ze online zijn."

Met deze openbare bètatest zijn de AVG ontwikkel- en researchlabs in staat om nieuwe functionaliteit te testen in een wereldwijde omgeving, dankzij de ruim 60 miljoen AVG softwaregebruikers. Deelnemers aan de bètatest die hun bevindingen doorgeven profiteren van de voordelen van producten nog voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komen.