Ingezonden persbericht


Komende donderdag, vrijdag en zaterdag vindt in het Euretco Expocenter de ZieZo beurs plaats voor blinden en slechtzienden. Thema dit jaar is: vrije toegang, informatie toegankelijk voor iedereen. Daarom presenteert stichting Beleyes tijdens deze ZieZo beurs een Sudoku-puzzelboekje in Braille.

Vorig jaar al ontwikkelde Beleyes een Sudoku-bord met braille blokjes, waarmee blinde braille-lezers zelf Sudoku-puzzels kunnen oplossen. Zo werd deze populaire puzzelvorm ook toegankelijk voor de blinde braille-lezer. Echter, nadat men de bijgevoegde voorbeeldpuzzels had opgelost, moest de puzzelaar eerst een kennis vragen om een Sudoku-opgave uit krant of tijdschrift voor hem na te leggen. Daarna kon er weliswaar zelf gepuzzeld worden, maar er bleef een vorm van afhankelijkheid, die niet iedereen op prijs stelt. Met deze nieuwe uitgave, een Sudoku puzzelboekje in braille, dat elk halfjaar verschijnt, is ook deze hobbel weggenomen en kan men zelfstandig de opgaven leggen. Ook als je er helemaal niet uitkomt, biedt dit puzzelboekje uitkomst, want de opgaven staan achterin te lezen.

Wij menen hiermee een verdere bijdrage te hebben gegeven aan een toegankelijke wereld voor iedereen.

Stichting Beleyes wil de integratie van blinden en slechtzienden in de samenleving bevorderen en doet dit onder meer door het (mede) ontwikkelen van hulpmiddelen voor deze doelgroep en door het drijven van een winkel waar men hulpmiddelen en cadeau-artikelen voor visueel gehandicapten kan kopen. Doordat alle betrokkenen bij stichting Beleyes zelf visueel gehandicapt zijn, werken wij altijd vanuit ervaringsdeskundigheid.

Stichting Beleyes
Hoofdweg 135
1057 CN Amsterdam
020 - 777 68 07
info@beleyes.nl
www.beleyes.nl
=================================================



Ingezonden persbericht