Plantendisco


Kunstenaar danst met planten in zijn Plantendisco

DRACHTEN, 20080116 -- Kunstenaar Sjef Meijman uit Veenhuizen houdt donderdag een heuse 'plantendisco'. De disco maakt deel uit van zijn eerste solo-tentoonstelling in de Galerij, onderdeel van de Lawei in Drachten. Het is de bedoeling dat iedereen naar Drachten komt om daar met zijn of haar plant te dansen. De gelegheids DJ's Hand en Plant-Kameraden en MC B-Cell zullen de avond van plantenmuziek voorzien.

Kunstenaar Sjef Meijman houdt zich al enige tijd bezig de relatie van de mens met haar natuurlijke omgeving. Zijn werk heeft een agrarische inslag. Met een knipoog naar de landbouw en wetenschappelijk onderzoek behandelt hij de voedselproductie, de klimaatproblematiek en onze blik naar de natuur.
De Plantendisco is begonnen als een semi-wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van knipperende lampen en muziek op de groei van een plant. bij de opening van de tentoonstelling nodigt Sjef iedereen uit om mee te komen dansen met zijn of haar plant.
Ander werk van Sjef is de installatie "lopen met Koeien". een film waarin Sjef een paar dagen als gecamoufleerde koe tussen de koeien heeft geleefd, om te ervaren hoe het is om met de vanzelfsprekenheid van een koe te leven. Een poging om opgenomen te worden in een groep koeien. Hiervoor heeft Sjef een aantal dagen met de koeien mee gelopen. Mee in de wei, mee naar de stal, mee door de melkput enzovoort.
Een ander werk is het Overlevingsboek. Een boek met alle benodigde weersgegevens om een ideaal snijbietseizoen na te bootsen, mocht er een plotselinge klimaatsverandering optreden.

De plantendisco is op 17 januari 20:00 uur in de Galerij te Drachten.



Ingezonden persbericht