Gemeente Heerenveen

Informatiebijeenkomst Parkgebied Oranjewoud

Het parkgebied Oranjewoud en omgeving is bijzonder stukje van de gemeente. Het is een waardevol gebied waar voorzichtig mee moet worden omgegaan. Ook voor het Rijk en de provincie heeft een gebied een bijzonder historisch karakter. Daarom is de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voornemens om op grond van de Monumentenwet 1988 het parkgebied Oranjewoud en omgeving aan te wijzen als "beschermd dorpsgezicht". De gemeenteraad heeft daarover bericht ontvangen en de Minister heeft de gemeenteraad gevraagd om hem daarover advies uit te brengen. Bij de brief van de minister hoort een kaart waarop het gebied is aangewezen dat volgens de Minister voor aanwijzing als beschermd dorpsgezicht in aanmerking komt. Deze kaart ligt op het gemeentehuis, Crackstraat 2, ter inzage bij de receptie. Deze kaart kan ook worden geraadpleegd op de internetsite van de gemeente: www.heerenveen.nl
Wat betekent een aanwijzing als Beschermd Gezicht nu eigenlijk en welke gevolgen heeft een aanwijzing voor de bewoners van het gebied en de gemeente. Op donderdag 17 januari a.s. wordt in restaurant "De Koningshof", Prinsenweg 1 in Heerenveen, hierover een informatieavond gehouden. Deze avond begint om 20.00 uur en is bedoeld voor de bewoners van het gebied.
Tijdens deze avond zal een vertegenwoordiger van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) een toelichting geven op een mogelijke aanwijzing van het parkgebied Oranjewoud en omgeving als beschermd dorpsgezicht. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Voor meer informatie kunt u bellen met de heer S.A. Doelman, afdeling Visie en Beleid, tel. 0513 - 617767.