Stichting Natuur en Milieu

17 januari 2008 - Stichting Natuur en Milieu is opgetogen over de gisteren geuite ambitie van minister Verburg om de veehouderij duurzaam te maken binnen vijftien jaar. Met de keuze voor kwaliteit en duurzaamheid stapt zij af van de doodlopende weg waar een groot deel van de sector al jaren op zit.

Algemeen directeur Mirjam de Rijk: Wij zijn blij dat er nu eindelijk een minister is die durft te zeggen dat de veehouderij duurzaam moet worden om een toekomst te hebben. Natuurlijk zullen wij scherp volgen of zij koers houdt.

Natuur en Milieu wil graag samen met de minister en sommige veehouders werken aan het waarmaken van deze groene ambities. Zo werkt Natuur en Milieu samen met varkenshouders, de Keurslagers en met zuivelbedrijf Campina aan duurzame soja die niet leidt tot ontbossing in landen als Brazilië.

In een campagne wil Natuur en Milieu ook andere bedrijven (zoals Friesland Foods en supermarkten als AH en C1000) over de streep trekken zodat ook hun melk of vlees niet langer ten koste gaat van tropische bossen. Natuur en Milieu praat ook mee bij het rondetafeloverleg voor duurzame sojaketens.

Publicatiedatum: 17-01-2008