KNWV

Nieuwsbericht Surfen

17-1-2008

Surfer Bouman zet stijgende lijn op WK RS:X niet voort

Casper Bouman heeft in Takapuna Beach, Auckland zijn goede resultaten niet kunnen voortzetten. Tijdens beide races in de gold fleet eindigde hij achterin het klassement. Bouman staat nu op een 23ste plaats in het algemeen klassement. Met nog twee dagen te gaan, wordt het moeilijk om zich tijdens dit WK te nomineren voor de Olympische Spelen. Dorian van Rijsselberge, Boumans trainingspartner en ook Nederlandse deelnemer aan het WK, staat voorlopig op een 14de plaats.

Casper kwam donderdag niet goed in de wedstrijd. Hij startte slecht waardoor hij meteen al achterin het veld terechtkwam. Boumans coach, Jochem Brenninkmeijer: Als je in zon sterk veld niet goed van de lijn komt, vaar je continu achter de feiten aan.

De wind was veranderlijk, tussen de acht en twaalf knopen, wat voor Bouman geen ideale omstandigheden zijn. Hij wist zijn achterstand niet meer goed te maken en eindigde als 49ste en 50ste. Brenninkmeijer: Dit is heel jammer. Je zag bij Casper de hele week progressie, maar een slechte dag wordt op dit niveau meteen afgestraft.

Voor een directe nominatie voor de Olympische Spelen is een plek bij de eerste vier landen vereist. Voor een halve nominatie ieen plek bij de eerste acht landen (geschoonde lijst). Tijdens de Olympische zeilweek in Hyeres (FRA), het EK in Italië en de Kieler Woche kunnen de surfers nog aan de kwalificatie-eisen van het NOC*NSF te voldoen.

Dorian van Rijsselberge eindigde in race zeven en acht op een 19de en 24ste plek.

Kijk voor uitslagen en informatie op:

Internetadres: www.rsxclass.com/worlds2008.html