Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 03

(17-01-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Ingekomen kapaanvraag:

- Mevrouw L. van 't Hof-Smitshoek, Schoolstraat 5 te Strijen voor het kappen van 1 berk op de locatie hoek Schoolstraat/ Oude Havenweg te Strijen (ingekomen op 7 januari 2008).

Deze kapaanvraag ligt vanaf heden 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning van de gemeente Strijen.

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- C. Bolwijn en R. Verzijl voor het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Schenkeldijk 87 te Strijen (ontvangen 4 januari 2008).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning eerste fase ontvangen van:
- Maatschap Kerkstraat voor het uitbreiden van het kantoorgebouw op het perceel Kerkstraat 54 te Strijen (ontvangen 14 januari 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- J.H. Buijing voor het plaatsen van een hoekblokhut aan de achterkant op het perceel Diepenhorstweg 5 te Strijen (verzonden 17 januari 2008).

- W. Smit voor het plaatsen van een aanbouw met een veranda aan de achtergevel op het perceel Groot Cromstrijensedijk 7A te Strijen (verzonden 17 januari 2008).

Kapvergunning verleend aan:

- De heer E. Groenhoff, Mookhoek 131 te Strijen voor het kappen van 2 essen op de locatie Mookhoek 121 te Strijen (verzonden 15 januari 2008).

- Gemeente Strijen, Waleplein 2 te Strijen voor het kappen van 1 berk op de locatie Meerkoetstraat 1, 1 esdoorn op de locatie Viskilstraat 18 en 1 lijsterbes op de locatie Pieter de Jongstelaan 1 te Strijen (verzonden 15 januari 2008).

- De heer A. Voordendag, Steenplaats 13 te Strijen voor het kappen van 3 populieren op de locatie Steenplaats 44 te Strijen (verzonden op 17 januari 2008).

Vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- Juwelier van Moorsel, Molendijk 35 te Oud-Beijerland voor de periode van 7 april tot en met 27 april 2008 en de periode van 20 oktober tot en met 9 november 2008 en de periode van 8 december tot en met 28 december 2008 voor het plaatsen van diverse driehoeksborden met daarop diverse campagnes (verzonden 15 januari 2008).

- Bizon Mediagroep B.V., Neutronstraat 10 te Groningen voor het plaatsen van 10 driehoeksborden met daarop de aankondiging van Open dag Da Vinci College voor de periode van 8 februari tot en met 17 februari 2008 (verzonden 15 januari 2008).

- Dorst Zon-Decoratie, mevrouw G. Visser, Langeweg 5H te Oud-Beijerland voor het plaatsen van 10 driehoeksborden voor de periode van 18 maart tot en met 7 april 2008 met de aankondiging van Actiemaand showroom Zon-Decoratie (verzonden 15 januari 2008).

Vergunning voor het innemen van een standplaats verleend aan:
- De Kaassensatie, de heer J. Kramp, Van Esscheplantsoen 39 te Strijen voor het innemen van een standplaats op het Kerkplein te Strijensas op de woensdagen en op het Spui te Strijen op de zaterdagen in het jaar 2008 voor het verkopen van kaas, noten en zuidvruchten (verzonden 17 januari 2008).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuurs¬orgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het be¬sluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaar¬schrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.