LTO Noord


Stimuleringsprijs LTO Noord Groningen naar Herman Hemmen

Circa 350 bezoekers op Dag van LTO Noord provincie Groningen

Akkerbouwer en veehouder Herman Hemmen uit Ter Apel heeft tijdens de Dag van LTO Noord in de provincie Groningen de Stimuleringsprijs voor de Groninger land- en tuinbouw gekregen. De heer Hemmen heeft zich onderscheiden op het thema âondernemen voor een internationale marktâ door een aantal markante stappen.

Volgens de jury zette Hemmen een bijzondere stap op de internationale markt op een moment dat dit voor velen niet logisch was. Zonder bedrijfsopvolger, reeds midden 50 en tegen de achtergrond van een ongunstige markt voor de akkerbouw vestigde hij zich in 2002 in Duitsland op een akkerbouwbedrijf, waar hij tevens een tak slachtkuikenmoederdieren opzette. Daarna nam hij op een andere locatie in het oosten van Duitsland een melkveebedrijf over met 9 medewerkers en inmiddels 600 stuks melkvee. Ook hiermee liet Hemmen zien over de nodige ondernemerskwaliteiten te beschikken en als akkerbouwer een brede oriëntatie te hebben, oordeelde de jury.

Voor de jury is de ontwikkeling van de ondernemer Hemmen een goed voorbeeld van de veerkracht en de ondernemingslust van een Groninger boer in hart en nieren. Zonder zijn onderneming in Groningen op te geven heeft de heer Hemmen de afgelopen jaren op eigen kracht een sterke positie in het buitenland opgebouwd. Hij is dus een waardig winnaar als 'ondernemer op de internationale markt', het thema dat vandaag centraal stond tijdens de jaarlijkse ledendag van LTO Noord.

De stimuleringsprijs, een beeld van staal en glas gemaakt door kunstenaar Ton de Vreede uit Groningen, werd uitgereikt door Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen.

De Dag van LTO Noord provincie Groningen trok circa 350 bezoekers.

Donderdag 17 januari 2008