Samas NV

Samas' EFLEX® luidt nieuwe generatie bureaustoelen in

Stoel met drie knoppen verfrissend antwoord op ingewikkelde `zitmachines'

HOUTEN, 17 januari 2008 - Kantoorinrichter Samas reist af met een échte noviteit naar Beurs Facilitair, dé vakbeurs voor facility management professionals. Hier wordt de innovatieve, gepatenteerde zittechniek eflex® gepresenteerd, toegepast in de ios bureaustoel. Deze stoel heeft slechts drie knoppen en stelt zich automatisch in op de gebruiker. Hiermee komt een einde aan onjuist, oncomfortabel en ongezond zitten.

Zitmachine
Alles om ons heen verandert in snel tempo. Zo ook de werkomgeving. Zitten is al lang niet meer zomaar zitten: bureaustoelen moeten aan allerlei eisen voldoen en kunnen helemaal naar wens van de gebruiker worden ingesteld. Ergonomie is net zo belangrijk als design en in veel kantoren bevinden zich ware zitmachines: high tech ogende stoelen met talloze knoppen en instelmogelijkheden.

Deze geavanceerde stoelen hebben hun keerzijde. Bij een gezonde werkplek is de bureaustoel bepalend voor het ontlasten en ondersteunen van het lichaam. Omdat mensen zich op hun werk willen concentreren, en niet op het instellen van de stoel, moet dit niet te veel tijd kosten. Bovendien zijn niet alle stoelen even gebruikersvriendelijk en wordt vaak alleen de zithoogte ingesteld. Het gevolg: onjuist gebruik van de stoel en een ongezonde zithouding.

One size, fits all
Hoe kan de werking van een bureaustoel in een complexe, veelal flexibele werkomgeving gebruikersvriendelijker worden? En hoe wordt het voor de facility manager beter beheersbaar? De nieuwste Samas stoel ios met eflex® blinkt uit in bedieningsgemak.

afbeelding ios stoel.jpg

ios is een bureaustoel met een flexibele en ergonomisch goed vormgegeven rugleuning die zich, zonder dat er iets ingesteld moet worden, voortdurend aanpast aan de bewegingen van de gebruiker. Bij ios zitten de bedieningselementen daar waar je ze verwacht. De knoppen voor de hoogteverstelling, de zitdiepte en de vastzetfunctie van de rugleuning zijn direct binnen handbereik onder de zitting aangebracht. De rest werkt automatisch.

De natuur doet het ons voor
Het aanpassingsvermogen van de natuur heeft als inspiratie gediend voor een nieuwe generatie stoelen. Wie een regenbogenforel aandachtig bestudeert, kan zien hoe effectief de natuur het bewegingsproces hier heeft vormgegeven. Energiebesparende S-bewegingen in tegengestelde richtingen zorgen voor optimale flexibiliteit. Samas is erin geslaagd om dit natuurlijke proces te doorgronden en toe te passen in een nieuwe generatie stoelen.

ios maakt deel uit van de Drabert collectie en is een ontwerp van Volker Eysing.

afbeelding ios sfeer.jpg

Ontwerpeenwerkplek

De leden van FMN hebben tijdens de ALV bij Samas concept werkplekken ontworpen. Klik hier voor de resultaten.

BNI-prijs 2007

Winnaar BNI-prijs 2007
bni2007_winnaar.jpg
Margarita Gaier met
Tango Club "La Boca"

Bezoek Samas

Beurs Facilitair
16 -17 -18 januari 2008

Copyright © 2008 Samas