KNHS


Rob Ehrens op eerste lustrum KNHS Trainersseminar 30 november 2007
trainersseminar 2007 (klein).jpg

Op 18 en 19 januari 2008 vindt alweer het tiende KNHS Trainersseminar plaats. Twee dagen lang staat het programma op het KNHS-centrum in Ermelo in het teken van instructie en training in zowel de dressuur- als de springsport.

Aan het programma van 2008 verleent gouden bondscoach Rob Ehrens zijn medewerking. Samen met KNHS hoofdinstructeur Johan Hamminga passeren op vrijdagavond 18 januari alle themas uit het scala van de africhting met betrekking tot de springsport de revue. Zaterdag staat in het teken van de dressuur, ook weer onder leiding van Johan Hamminga. Er wordt gewerkt met paarden die beschikken over diverse talenten en mogelijkheden in de verschillende fasen van de africhting.

Het KNHS Trainersseminar heeft als doel om trainers en instructeurs praktische handvatten aan te reiken voor het verzorgen van de instructie. Daarnaast biedt het KNHS Trainersseminar alle mogelijkheden tot informatie-uitwisseling op het gebied van training en instructie.

Op 2 januari 1999, het eerste trainersseminar stond hoofdinstructeur Johan Hamminga in de baan met Jürgen Koschel (destijds bondscoach dressuur) en Peter Murphy (voormalig volleybalcoach). Op deze dag stond de opleiding van het jonge paard tot aan Z-niveau centraal. In de jaren daaropvolgend reisden gerenommeerde personen als Bert Rutten, Henk van Bergen, Johan Hinnemann, Ellen Bontje, Wim Ernes, Tineke Bartels, Anky van Grunsven en Sjef Janssen en Jean Bemelmans naar Ermelo af om hun ervaringen rondom training en instructie te delen met de ruim 4000 bezoekers die het seminar in de afgelopen negen jaar bezochten.

De themas die telkens als rode draad door de seminars liepen kunnen allemaal teruggevoerd worden naar het scala van de africhting, te weten: takt, ontspanning, aanleuning, impuls, rechtgerichtheid en verzameling.

Het programma op vrijdagavond is van 19.30 tot 22.30 uur. Zaterdagochtend start het programma om 10.00 uur en eindigt het om 16.30 uur. De KNHS biedt u de mogelijkheid om op beide dagen het seminar bij te wonen voor 75,- . De kosten voor alleen vrijdagavond zijn 35,-. Alleen de zaterdag kost 65,-.

U kunt zich voor dit Trainersseminar aanmelden via e-mail: opleidingen@knhs.nl of per telefoon 0577-408263 onder vermelding van uw naam en adresgegevens. Wacht niet te lang, want het aantal toegangskaarten is beperkt. Van uw inschrijving ontvangt u in de tweede week van januari een bevestiging.