NCRV

Slag om Pampus

Slag om Pampus, strijd om compleet nieuw leven

Vrijdag, 18 januari 2008
20.25 uur, Nederland 3

Vanaf 18 januari presenteert het nieuwe NCRV-gezicht Regina Romeijn de unieke 8-delige televisieserie Slag om Pampus, waarin zeven stellen de strijd aanbinden met als inzet een compleet ander leven. Voor beiden een nieuwe baan en een woon-werkplek op één van de meest bijzondere plekken van Nederland: het forteiland Pampus. In de eerste aflevering worden de zeven kandidaat-fortwachters geselecteerd uit een groot aantal ambitieuze jonge mensen die geloven in hun dromen en talenten.

De stellen die meedoen aan Slag om Pampus zijn bereid om hun loopbaan en verworvenheden op het spel te zetten voor de unieke functie van fortwachter op Pampus. Zij gaan een belangrijke rol spelen in het beheer en behoud van het forteiland. Wat zijn hun drijfveren? Waar moeten ze aan voldoen? De vereisten zijn niet mals: managementkwaliteiten, financieel en technisch inzicht, vaarbewijs, EHBO-diploma, verstand van flora en fauna, bouwkundig inzicht en stressbestendigheid?

Van de zeven stellen die uitverkoren worden de strijd aan gaan, valt vervolgens wekelijks één stel af. In spannende en avontuurlijke opdrachten die werkelijke situaties simuleren, worden zij wekelijks getest op hun kwaliteiten, leiderschap, vaardigheden en stressbestendigheid. Hoe volbrengen zij de opdrachten? Kunnen ze goed samenwerken, hebben ze humor, geduld, creativiteit, doorzettingsvermogen.

De beoordeling gebeurt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Pampus, met medewerking van psycholoog Bas Kok. Met behulp van de assessment-methode test Kok het stellen op hun geschiktheid als fortwachter. âDe taal van gedrag is veel informatiever dan de taal van woordenâ, aldus de assessment-psycholoog. âDoor de stellen in proefsituaties te plaatsen, moeten ze laten zién dat ze tegen de functie opgewassen zijn.â Het directe commentaar op hun presteren is confronterend voor de deelnemers, maar ze doen er ook hun voordeel mee. Zo is Slag om Pampus voor de kandidaat-fortwachters niet alleen een slijtageslag, maar ook een ontwikkelingsslag.

Slag om Pampus is een crossmediaal programma, dat via een samenwerking met De Telegraaf te volgen is op www.telegraaf.nl/vrouw en www.slagompampus.nl. Het is geproduceerd door BlazHoffski tv-producties.