Gemeente Heerhugowaard


Informatieavond Antonia Korvezeetuin

Op vrijdag 18 januari is er in het gemeentehuis een informatieavond over de vrije kavels die te koop zijn op de locatie Antonia Korvezeetuin in Heerhugowaard Zuid.

Op de locatie Antonia Korvezeetuin aan de Jan Glijnisweg/Truus Schröderpalntsoen gaan in januari 27 kavels in de verkoop. Het bijzondere aan dit project is dat de kopers de locatie zelf moeten ontwikkelen in âparticulier opdrachtgeverschapâ zoals dat heet. Dat betekent onder andere dat zij gezamenlijk voor één architect kiezen die de woningen gaat ontwerpen. Daarbij is er overigens alle vrijheid voor individuele wensen. De toekomstige bewoners ontwerpen ook gezamenlijk de privébuitenruimte en het overgangsgebied naar het openbaar gebied. De gemeente heeft de voorwaarde gesteld dat de Antonia Korvezeetuin een groene en villachtige uitstraling moet krijgen.
De Stichting Kuub gaat dit project begeleiden. Die heeft daarmee al ervaring opgedaan in Groningen en Utrecht. âHet gezamenlijk opereren levert tal van voordelen opâ, zegt Ellen van Acht van Kuub. âMensen, die straks elkaars buren worden, kennen elkaar vanaf het begin. Dat levert leuke sociale contacten op.â En er zijn financiële voordelen. âAls bewoners besluiten om bijvoorbeeld één leverancier te nemen voor sanitair of keuken, levert dat financieel voordeel op.â De woningen worden naar verwachting begin 2010 opgeleverd.

Inlichtingen en registratie als belangstellende mogelijk bij Kuijs Reinder Kakes, de heer G. Schouten , tel: 072-5718147 Informatie over Kuub te zien op de website www.particulierebouw.nl

4-1-2008