Leerlingen ROC A12 in Ede tonen vakbekwaamheid in beroepenwedstrijd

11/01/2008 11:25



ECABO



Twee leerlingen van ROC A12 in Ede strijden voor titel beste directiesecretaresse van Nederland

Carola Fluit en Jolie Tazelaar van ROC A12 strijden vrijdag 18 januari in Amersfoort om een plek in de finale van de landelijke Skills-beroepenwedstrijd: wie is de beste directiesecretaresse/managementassistent van Nederland?

Skills Masters is een toernooi voor mbo-studenten: aan de hand van realistische praktijkopdrachten moeten de deelnemers laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen.

De beroepenwedstrijd wordt georganiseerd door ECABO, kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Naast de aspirant-directiesecretaresses strijden ook ICT-studenten om de titel beste ICT'er.

De landelijke finale is op 25 januari, eveneens in Amersfoort. Hieruit worden naast de beste open source-ICT'er en directiesecretaresse/managementassistente ook de beste Microsoft-ICT'er gekozen.

Samen vormt dit drietal met een Cisco-ICT'er het Nederlandse landenteam. Het team doet van 6 tot 8 maart mee aan Skills Masters in Rotterdam. Samen met een team uit België en een team bestaande uit oud-winnaars, neemt het dan deel aan een zogeheten Preview Euroskills. Elk team bestaat uit drie ICT'ers en een directiesecretaresse.

In september 2008 volgt in Rotterdam uiteindelijk het grootschalige EuroSkills. Dit is een Europees beroepenevenement dat jongeren op een aansprekende manier hun toekomstige beroep en opleiding laat beleven. Voor een gemeenschappelijk Europa is het belangrijk dat vakmensen uit verschillende landen overal aan de slag kunnen. Goed beroepsonderwijs en vakmanschap zijn daarbij onontbeerlijk. Aan het einde van EuroSkills weten we wie het beste landenteam van Europa heeft.

De wedstrijd voor beste directiesecretaresse/managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door Cisco, Fast Lane, Loket MBO-ICT, Microsoft en WenS ICT.

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. ECABO erkent bedrijven als leerbedrijf en zorgt daarmee voor voldoende passende stageplaatsen.





http://www.ecabo.nl/skills