Ingezonden persbericht

PvdA De Baarsjes

PERSUITNODIGING/PERSBERICHT

Uitreiking PvdA Stadsdelen-onderwijsprijs door Hennah Buyne

vrijdag 18 januari om 17.00 uur

Basisschool De Roos, Jan van Galenstraat 105

De PvdA organiseert vrijdag 18 januari een bijeenkomst over onderwijsbeleid in de stadsdelen met wethouder Hennah Buyne (onderwijs). Zij zal met woordvoerders uit de stadsdeelraden spreken over wat er op het gebied van onderwijs in de stad is gedaan. Mensen uit het onderwijsveld geven hun oordeel over de verschillende initiatieven en op basis van het oordeel van de aanwezigen zal de wethouder een onderwijsprijs uitreiken aan de stadsdeelfractie voor de "best practice". U bent daarbij van harte welkom.

Wethouder Buyne wil een goede informatie-uitwisseling op het gebied van onderwijs tussen stadsdelen en centrale stad stimuleren. Een van de eerste initiatieven om dit te bereiken is de PvdA Onderwijsprijs.

Ria Logtenberg(deelraadslid PvdA in De Baarsjes) organiseert deze bijeenkomst. Zij licht toe: "Onze PvdA-fractie heeft veel voorstellen gedaan op het gebied van onderwijs, nog in aanvulling op het Kansen-voor-kinderenprogramma van onze portefeuillehouder Lambriex. Zo krijgen alle kinderen van 2 jaar het 'Duizendwoordenboek', om Nederlands te leren en om taalachterstand bij allochtone kinderen te voorkomen." Ook is het aantal leerplichtambtenaren uitgebreid en is er voorlichting over de leerplicht georganiseerd op initiatief van de PvdA. Logtenberg vult verder aan: "Momenteel onderzoekt het stadsdeel hoeveel de huiswerkbegeleiding moet worden uitgebreid. Dit waren allemaal PvdA-initiatieven. Maar we hebben geen idee wat er in andere stadsdelen gebeurt. Wellicht kunnen we ook daar nog ideeën van krijgen, om het onderwijs hier verder te verbeteren. "

Verschillende deelraadsleden van de PvdA zullen hun onderwijsbeleid toelichten. Zo zal Guillaumine Nelom uit Zeeburg vertellen over het initiatiefvoorstel waaraan zij werkt om schooluitval tegen te gaan. Centraal hierin staat het trainen van ouders in onderwijsondersteunende vaardigheden. Nelom: "Dit is erg belangrijk bij een goede overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs."

Geïnteresseerden zijn welkom. Zij zullen op deze bijeenkomst bepalen welk stadsdeel de onderwijsprijs toekomt, die Hennah Buyne vervolgens zal uitreiken.

Noot voor redactie,