Gemeente Barendrecht

Op vrijdag 18 januari worden in
sporthal De Driesprong vanaf 18.00 uur de jeugdkampioenen gehuldigd en op vrijdag 1 februari vindt op het gemeentehuis vanaf 19.30 uur het jaarlijkse sportgala plaats .

Vrijdag 18 januari en vrijdag 1 februari 2008:
Huldiging jeugdkampioenen en sportgala
BARENDRECHT (dinsdag 15 januari 2008) Sportief Barendrecht wordt de komende weken weer uitgebreid in het zonnetje gezet. Vrijdag 18 januari worden de jeugdkampioenen van 18.00 tot 20.00 uur gehuldigd in sporthal De Driesprong. Tijdens het sportgala op vrijdag 1 februari worden ondermeer de beste sportman en de beste sportploeg van het seizoen 2006
- 2007 bekendgemaakt. Het sportgala wordt gehouden in de centrale hal van het Barendrechtse gemeentehuis. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Huldiging jeugdkampioenen
Naar schatting worden vrijdag 18 januari zo'n 350 Barendrechtse jeugdkampioenen van 12 jaar en jonger gehuldigd. Alle jeugdleden van Barendrechtse verenigingen die zijn aangesloten bij de Sportraad komen hiervoor in aanmerking, maar uiteraard moeten ze in het seizoen 2006 - 2007 wel een kampioenschap hebben behaald. Om ruimte te kunnen bieden aan zoveel jonge sporters, hun trainers, ouders en andere belangstellenden vindt het evenement dit jaar opnieuw plaats in sporthal De Driesprong.

Dynamisch programma huldiging
Om 18.00 uur opent sportwethouder Bas Nootenboom het evenement. De presentatie is in handen van Jos Vis (o.a. presentator bij lokale omroep Exxact FM). Tussen de huldigingen door worden er optredens verzorgd door een jongleur en dance-groep Groove-Kings. Alle jeugdkampioenen ontvangen voor hun prestatie als aandenken een klein presentje. Naar verwachting wordt de avond uiterlijk om 20.00 uur afgesloten.

Sportgala
Het Barendrechts sportgala is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens dit evenement worden prijzen uitgereikt aan sporters of andere mensen die op het gebied van sport iets bijzonders hebben gepresteerd. In totaal zijn er dit jaar zeven categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Meest Veelbelovende Sporter en Sportploeg, Sportbestuurder/Sportvrijwilliger en Seniorensporter. Voor iedere categorie is een aantal Barendrechtse sporters genomineerd (zie bijlage). Deze nominaties zijn tot stand gekomen op basis van voordrachten door verenigingen en inwoners. De jury bestaat uit leden van de Sportraad Barendrecht, een vertegenwoordiger van de plaatselijke pers en drie vertegenwoordigers van de Barendrechtse sportverenigingen. De organisatie van het sportgala is in handen van de gemeente.

Gemeente investeert in sport en ontmoeting
De gemeente Barendrecht draagt sport een warm hart toe. Volgens wethouder Nootenboom 'is sporten goed voor lichaam en geest en bovendien stelt het mensen in de gelegenheid elkaar te ontmoeten. Daarom investeren wij graag in initiatieven die deelname aan sport stimuleren'.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht