Technische Universiteit Delft

Beta dagen
door M&C

In Delft wordt dit jaar voor de tweede keer een bètadag georganiseerd.

18 januari 2008 | 10:45 uur - 15:30 uur
plaats: TU Delft

De indeling van de Bètadag Delft ziet er als volgt uit:

Programma

10.45 Ontvangst met koffie en thee
11.00 Bètapresentatie met de Nuna en de Rector Magnificus 11.45 Begin eerste ronde workshops
12.30 Lunch groep 1
12.30 Begin tweede ronde workshops groep 2
13.15 Lunch groep 2
13.15 Begin tweede ronde workshops groep 1
14.00 Begin derde ronde workshops
15.00 Afsluitende activiteit

Workshops

De volgende workshops zijn in verschillende volgordes doorlopen:
* Encryptie
Altijd al willen weten hoe je een bericht kan versturen zonder dat iemand weet waar je het over hebt? Bij deze workshop leer je stapsgewijs verschillende manieren om informatie kan coderen en decoderen. Na een korte introductie en uitleg ga je aan de slag om een opgevangen bericht te ontcijferen, wat zal leiden tot de code van onze kluis. Lukt het je om je klasgenootjes af te troeven? Ga jij er met de inhoud van onze kluis vandoor?
* Natuurkunde-quiz & dode kamer
In iedere ruimte is altijd reflectie van geluid. Hier merk je niet zoveel van, want je bent eraan gewend. Maar wat gebeurt er als al het geluid geabsorbeerd wordt door de dode kamer? Je hoort niets meer, alleen je ademhaling, je hartslag en het bloed dat door je aderen stroomt. Ontdek in deze kamer ook het gevolg van het feit dat geluid een golf is. Op buiken en knopen van het geluid hoor je twee keer zoveel of juist helemaal niks meer.
* Zonnecellen / batterijen
Het grootste gedeelte van de energie wordt op dit moment opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. De voorraden hiervan zijn echter niet oneindig en er wordt gezocht naar duurzamere oplossingen. Deze moeten in de toekomst voor voldoende energie zorgen en het milieu minder belasten. Een duurzame manier van energie opwekken is met behulp van zonnecellen. Het is echter ook belangrijk om de energie op te slaan; dan pas kan het worden gebruikt op het moment dat je het nodig hebt. Vandaag maak je je eigen batterij die we gaan opgeladen met een zonnecel. Op deze manier kunnen we zonne-energie gebruiken om elektrische apparaten te laten werken.

* Shampoo
In deze workshop krijg je een kleine blik binnen het bedrijfsleven. Wat moet een bedijf precies doorlopen om een goed product neer te zetten? En natuurlijk zullen wij het product als echte techniek studenten ook zelf gaan klussen. Werk dus een klein dagje mee in een groot chemisch bedrijf en leer wat de chemische techniek je te bieden heeft!

Voor meer informatie kan je e-mailen naar:
betadagendelft@ch.tudelft.nl
of kijk op de website.

Tot ziens op 18 januari!