Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 16 januari 2008

Schoolkinderen ontwerpen toekomstig centrum Valkenburg

Vanaf vrijdag 18 januari t/m 22 april gaan de basisschoolkinderen van Valkenburg aan de Geul maquettes ontwerpen en maken waarin zij hun visie op het toekomstige centrum van Valkenburg geven. Het werken aan de maquettes gebeurt in het museum Land van Valkenburg aan de Grote Straat centrum, onder leiding van Jozefien Koelman, een bekende Limburgse kunstenares. Dit project heeft de naam Kidsvision gekregen. Op 22 januari om 11.15 uur neemt wethouder Bert Dauven een kijkje bij de werkzaamheden in het museum. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Kidsvision
Het doel van dit project is de jeugd te betrekken bij het jeugdbeleid op een manier die aansluit bij de leefwereld en de beleving van de kinderen. Door het maken van de maquettes geven de kinderen hun ideeën over het toekomstige centrum weer. De gemeente ziet dit project als een hele brede en open manier om kinderen te stimuleren hun wensen en ideeën naar voren te brengen. Het gehele scala aan ideeën geeft de gemeente en beeld van wat er bij de kinderen speelt en wat zij graag gerealiseerd willen zien.

Wie is de baas in de gemeente? En wat hebben wij te zeggen? Naast het maken van de maquettes loopt er ook een meer educatieve lijn door Kidsvison. De scholen krijgen een kort lesprogramma aangereikt waarin aan de hand van dit project, wordt uitgelegd hoe een gemeente werkt. Het lesprogramma treft u als bijlage aan.

Prijsuitreiking
Aan het einde van dit project zal de school die de meest creatieve, originele en best gepresenteerde maquette heeft gemaakt, een prijs ontvangen. De datum van de prijsuitreiking moet nog vastgesteld worden, hierover ontvangt u nog bericht. Er zijn twee jury's; een kleinschalige professionele jury en anderzijds een publieksjury. De publieksjury kan door middel van een pagina op de gemeentesite stemmen op het beste ontwerp. De kinderen krijgen daarvoor flyers aangereikt waarmee ze stemmen kunnen winnen. Ook dit is natuurlijk een link naar het bestuur van de gemeente, degene die de meeste stemmen krijgt, wint.