Gemeente Appingedam

Overdracht archieven van De Eendracht aan de gemeente Appingedam en Stichting Museum Stad Appingedam op 18 januari 2008

Precies 100 jaar nadat de oprichtingsakte van de Coöperatieve Strokartonfabriek De Eendracht te Appingedam is opgemaakt (de oprichtingsakte dateert van 18 januari 1908), zullen de archieven en memorabilia van De Eendracht door curator mr. G.W. Breuker van Dorhout Advocaten op 18 januari 2008 worden overgedragen aan de gemeente Appingedam en de Stichting Museum Stad Appingedam. De officiële overdracht aan burgemeester Groot namens de gemeente en het bestuur van het museum vindt plaats op het voormalige hoofdkantoor van De Eendracht om 9:30 uur.

De overdrachtsaktes zullen alsdan en aldaar worden ondertekend door de burgemeester, een vertegenwoordiger van het bestuur van het museum, de curator en de rechter-commissaris mevrouw mr. I. Tubben, rechter in de rechtbank Groningen.

Aangezien altijd tussen De Eendracht en (de inwoners van) Appingedam een hechte verbondenheid heeft bestaan, acht curator mr. Breuker het van belang dat deze stukken ook in Appingedam voor het nageslacht bewaard blijven. Aldus blijft ook na het faillissement van De Eendracht de cultuurhistorische erfenis van deze illustere fabriek behouden in haar eigen omgeving.

Voor meer informatie kan desgewenst contact worden opgenomen met de curator:
Dorhout advocaten
Mr G.W.Breuker
Postbus 96
9700 AB Groningen
Telefoon:050-5206520
e-mail: g.breuker@dorhout.nl

Gewijzigd op: 15-01-2008