Donderdag 17 januari 2008

Deze week in FEM Business (week 3, vanaf vrijdag 18 januari in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Sjoerd van Keulen
Topman SNS Reaal is de beste manager van Nederland Hij neemt het ene na het andere bedrijf over. En gaf aan al die acquisities in anderhalf jaar tijd meer dan vier miljard euro uit. Bankverzekeraar SNS Reaal groeit onder de leiding van de 61-jarige Sjoerd van Keulen als kool. Lezers van FEM Business kozen hem tot Topman van het Jaar.

Citi: bank in nood
Is de nachtmerrie voor Citi na de jongste miljardenafschrijvingen voorbij? De kans daarop lijkt klein, zeker nu de VS afstevent op een recessie. 'Er zijn altijd omstandigheden waardoor dingen erger kunnen worden', waarschuwde CFO Gary Crittenden. Was 2007 het rampjaar voor Citi - of wordt dat 2008?

Waarom Postbank moet verdwijnen
Postbank is een sterk merk, maar eigenaar ING geeft de blauwe leeuw toch een spuitje. Eli Leenaars, in ING's raad van bestuur verantwoordelijk voor de operatie, legt in FEM Business uit waarom. 'ING bezit nu twee volledig ingerichte banken in Nederland. Dat is inefficint.'

Komt het ooit nog goed met RTL?
Het vertrek van Fons van Westerloo was onvermijdelijk. Tegenvallende kijkcijfers en een tegenvallend bedrijfsresultaat maken dat 2007 voor RTL uiterst teleurstellend is verlopen. Wat moet er gebeuren om de kwakkelende commerciële zenders vlot te trekken?

Verder in FEM Business:

â- Brengt schrappen kopieerbeveiling Apple in het nauw? â- De Nano: India's lelijke Eendje
â- Anheuser Busch zet Heineken en Carlsberg onder druk â- Snelle groeier Bol.com verwacht geen exit
â- China wil concurreren met Airbus en Boeing

Meer informatie: 020 515 9821 of Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.