Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Donderdag 17 Januari 2008

50ste laag op het overschilderschilderij!

Presentatie van de 50ste laag in het overschilderproject van conceptueelkunstenaar Daan den Houter.

Sinds 24 mei 2002 nodigt conceptueel kunstenaar Daan den Houter (04-08-1977) kunstschilders uit om op hetzelfde canvas een olieverfschilderij te maken. Elk schilderij wordt 1 week getoond in Galerie de Aanschouw (Wittedewithstraat 80b, Rotterdam). Daarna gaat het canvas naar een volgende schilder voor een nieuwe laag.

Vrijdag 18 januari 2008 om 21.00 uur is de feestelijke presentatie van de 50ste laag! Deze is geschilderd door niemand minder dan Jan van der Pol. Het werk is dan te bezichtigen tot Vrijdag 25 Januari 2008, daarna gaat het canvas naar een volgende schilder voor alweer de 51ste laag (Simon Schrikker).

Achtergrondinformatie

De veelzijdige kunstenaar Daan den Houter legt in zijn oevre mensen vraagstellingen voor, waardoor ze over de waarde van de realiteit en de gevestigde gedachtes na gaan denken.

Enkele voorbeelden van ander werk van Daan den Houter:

-'Schredder'. Vernietigen van oud werk om nieuw werk te kunnen aanschouwen. ' (1,8m x 0,95m x 0,45m, staal hout, tekeningen, shredder). In deze machine aanschouwt het publiek steeds 1 unieke tekening. Door een druk op de knop glijdt de tekening verder en wordt een nieuwe tekening zichtbaar. De 'oude' tekening komt echter vershredderd uit de machine.

-'DAAN & Elza Jo'
Performance waarbij Daan 4 maanden lang een geënsceneerde relatie had met fotografe/paaldanseres Elza Jo. Al snel begonnen realiteit en fictie door elkaar te lopen. Ze presenteerden de fictie, maar een groot onderdeel van het project waren de discussies met mensen over de vervreemding en het schemergebied dat ontstond tussen realiteit en fictie.


---