Ingezonden persbericht


Persbericht

Omvangrijk contract SSP in India

SSP Holdings sluit omvangrijk contract met
United India Insurance Company

Utrecht, 18 januari 2008 -Software Solutions Partners (SSP) - leverancier van softwareoplossingen binnen de schadeverzekeringsmarkt - heeft als onderdeel van een consortium, bestaande uit HP en SSP, ondersteund door Microsoft, een contract gewonnen bij United India Insurance Company (UIIC) voor de levering van haar belangrijkste Verzekerings IT-oplossing voor alle vestigingen van UIIC in India.

Dit is een baanbrekende overeenkomst binnen de Indische markt aangezien UIIC één van de vier grootste verzekeringsmaatschappijen in India is. SSP Holdings verzorgt de installatie, het configureren en het aanpassen van de Sirius for Insurance (S4I)-applicatie. Uiteindelijk zal SSP's S4I ongeveer 18.300 werknemers omvatten die daarmee de dienstverlening aan meer dan 10 miljoen klanten ondersteunen. Fundamenteel voor de oplossing is Microsoft; het ziet deze overeenkomst als baanbrekend op het gebied van verzekeringssoftware. De SSP oplossing is volledig gebouwd op basis van de SQL Server-technologie van Microsoft. SSP zal ook het raamwerk bieden voor e-commerce via de succesvolle elektronische handeloplossing Nexus, gebaseerd op Microsoft.Net, als onderdeel van een totale bedrijfsoplossing om zowel klanten als tussenpersonen van UIIC te ondersteunen.

Goede tussentijdse resultaten voor SSP

In het eerste half jaar van het lopende boekjaar (dat eindigt op 31 maart 2008) heeft SSP Holdings sterke financiële prestaties geleverd. De omzet steeg met 47 procent en ook de winst voor belastingen gaf een duidelijke stijging te zien. "Na de overname van Sirius is SSP nog sterker in zowel het UK als de internationale markten", stelt David Rasche, Executive Chairman van SSP Holdings. "Wij zijn nu duidelijk de belangrijkste leverancier in de Britse markt en één van grootste wereldwijde specialisten op het gebied van software voor de verzekeringsmarkt."

Voor het verder ontwikkelen van de kansen van SSP op het Europese grondgebied werd in de afgelopen periode Ray Gerber benoemd tot European Business Development Executive. Ray woont in Nederland en zal van daaruit opereren. Daarvoor is een nieuwe vestiging van SSP in Utrecht geopend. Rasche: "SSP draait ongeveer twintig jaar mee en is het snelst groeiende bedrijf in zijn sector. We richten ons op alle aspecten van de verzekeringsketen en bieden oplossingen voor volmachtbedrijven, tussenpersonen en verzekeraars van alle formaten."

Over Software Solutions Partners
Software Solutions Partners (SSP) is de belangrijkste leverancier van softwareoplossingen binnen de Britse schadeverzekeringsmarkt. Als snelst groeiende bedrijf in zijn sector specialiseert SSP zich met name in alle aspecten van de verzekeringsbedrijfketen, door oplossingen te bieden aan tussenpersonen, volmachtbedrijven en verzekerings­maatschappijen van elke mogelijke omvang. SSP heeft meer dan 650 werknemers en het hoofdkantoor is in Halifax (UK). Zij ondersteunen ruim 31.000 gebruikers in meer dan 50 landen. SSP heeft een vergaande kennis zowel op het gebied van IT als van verzekering en investeert veel tijd om de zaken van de klanten te begrijpen en door zich te concentreren op oplossingen die maximaal bedrijfsvoordeel kunnen opleveren. SSP levert al meer dan twee decennia innovatieve oplossingen, die bekendstaan als betrouwbaarste en efficiënte systemen in de markt en die partners voordeel opleveren. Het Nederlandse kantoor van Software Solutions Partners: Newtonlaan 115, 3584 BH Utrecht. Tel.: 030 210 7948. Voor meer informatie: www.ssp-uk.com



Ingezonden persbericht