VVD


18-1-2008

VVD vraagt spoeddebat aan over chaos rond gratis schoolboeken

VVD-Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink heeft een spoeddebat aangevraagd om opheldering te krijgen over de chaos die is ontstaan rond de gratis schoolboeken.

Tijdens de algemene beschouwingen in september maakte het kabinet nog goede sier door aan te kondigen dat de gratis schoolboeken een jaar eerder ingevoerd zouden worden. Nu blijkt dat er helemaal niet is nagedacht over de gevolgen hiervan. De VVD vindt dit ronduit beschamend. "Ouders wordt eerst van alles beloofd, en nu worden ze opgezadeld met de problemen van dit kabinet. Ze moeten de kosten van de boeken voorschieten zonder dat het duidelijk is hoe ze het geld terug kunnen krijgen. Zo ga je niet met mensen om" aldus Dezentjé Hamming-Bluemink.

Met de gratis schoolboeken is een bedrag van 300 miljoen euro gemoeid. De VVD is van mening dat dit bedrag ten goede moet komen aan de kwaliteit van het onderwijs en lerarensalarissen. "Straks hebben we gratis schoolboeken maar geen leraren om te vertellen wat erin staat" aldus Dezentjé Hamming-Bluemink