Sassenheim Ruzie in het verkeer

De politie heeft donderdagmiddag 17 januari een 17 jarige man uit Teylingen en een 35 jarige man uit Golasza Dolna (Pl)) aangehouden na een ruzie in het verkeer. Volgens de jongen die met zijn vriendin op de Parklaan liep zou hij door de spiegel van de auto van de andere verdachte zijn geraakt. Hierop ontstond tussen de twee een woordenwisseling en vervolgens een handgemeen. Omstanders hebben de twee mannen gescheiden tot de komst van de politie.

Leiden Politie houdt 6 verdachten aan na gelost schot

De politie kreeg op donderdag 17 januari, rond 16.55 uur de melding dat er op de Boshuizerkade een harde knal was gehoord wat op een schot leek. De meldkamer zette de melding door naar agenten die in de buurt surveilleerden. Zij waren snel ter plaatse en troffen op de plaats van de melding vier mannen aan. Deze mannen zijn direct met de nodige voorzorgsmaatregelen, aangezien er een wapen in het bezit kon zijn van een van de verdachten, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Twee mannen die even later op de plaats van het incident aan kwamen lopen, werden ook aangehouden, omdat hun betrokkenheid niet duidelijk was.

Uit de verklaringen van de zes verdachten bleek dat de schutter niet onder de verdachten aanwezig was. Het politieonderzoek richtte zich vervolgens op deze man, waarvan de identiteit inmiddels bekend is. Vijf verdachten werden in vrijheid gesteld nadat zij een verklaring hadden afgelegd. Eén verdachte, een 19 jarige Leidenaar, is in verzekering gesteld om vast te kunnen stellen wat zijn aandeel in het geheel is geweest.

Onderzoek op locatie

De politie heeft gisteravond op de Boshuizerkade een afzetting gecreëerd om de plaats van het incident te onderzoeken. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar sporen om vast te kunnen stellen met wat voor een wapen geschoten is. Hier is nog geen duidelijkheid over. Een auto van een verdachte die in de buurt van de Boshuizerkade geparkeerd stond, is weggesleept voor nader onderzoek.

Aarlanderveen Getuigen van schennispleging gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een schennispleging op zondag 13 januari. Rond 11.00 uur reden twee meisjes uit Alphen met hun paard op de Treinweg richting Aarlanderveen. Net na de parkeerplaats sprong plotseling een jongeman rechts uit de bosjes. Met zijn broek op de hielen en zijn geslachtsdeel in zijn hand liet hij de meisjes schrikken. De meisjes zijn doorgereden en hebben verderop een echtpaar aangesproken die de politie belde. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de jongen, maar trof hem niet meer aan. Mogelijk hebben wandelaars, hardlopers of andere weggebruikers de jongen gezien rond het genoemde tijdstip. De jongeman is ongeveer 1.80 m en droeg een zwarte joggingbroek, witte sportschoenen en een donkere jas met capuchon. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900 - 8844.

Hazerswoude-Dorp Controle snelheid

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft donderdag 17 januari een snelheidscontrole gehouden op de Gemeneweg en de Hoogeveenseweg. Er werd gecontroleerd tussen 05.00 en 08.30 uur. Van de 2750 passanten reden er 46 te hard. De hoogstgemeten snelheid was 143 km/u uur , terwijl op deze wegen 80 km/uur de maximum snelheid is. Een 21 jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn was onderweg naar zijn werk. Omdat hij laat was gaf hij extra gas. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Andere gemeten snelheden waren onder meer 114, 115, 119, 120, 124 en 129 km/uur.

Bodegraven Bedrijfsinbraak

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari is ingebroken bij de dierenkliniek aan het Zuidzijde. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen. Uit het kantoor werd een geldkistje met een geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---