Gemeente Lansingerland


Beëindiging voorrangslijsten koopwoningen
Beëindiging voorrangslijsten koopwoningen

De voormalige gemeenten Bergschenhoek en Bleiswijk hanteerden bij de verkoop van nieuwbouw koopwoningen voorrangsregelingen voor enkele woningcategorieën. Vanaf 1 januari 2008 is dat niet meer mogelijk.

De voorrangsregelingen in de gemeenten Bergschenhoek en Bleiswijk die bij de verkoop van nieuwbouw koopwoningen werden gehanteerd golden voor de volgende woningcategorieën:

Kern Bergschenhoek: koopwoningen tot 234.000 voor Parkzoom en Wilderszijde.

Kern Bleiswijk: middeldure koopwoningen van 168.000 tot 250.000 en seniorenwoningen.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een nieuwbouw koopwoning in een van deze kernen werd voorrang verleend als de belangstellende voor de van toepassing zijnde categorie nieuwbouw koopwoning stond ingeschreven.

Enige jaren geleden is besloten om het gebruik van voorrangslijsten te beëindigen. Als overgangsregeling werd een periode ingesteld tot 1 januari 2008. Alle personen die stonden ingeschreven zijn daar indertijd schriftelijk over geïnformeerd.

Met ingang van 1 januari 2008 is die overgangsperiode afgelopen. Daardoor is de mogelijkheid om voorrang te verkrijgen bij de aankoop van een nieuwbouw koopwoning in de gemeente Lansingerland niet meer mogelijk.

Vanaf 1 januari 2008 heeft iedereen gelijke kansen bij het aankopen van een nieuwbouw koopwoning in de hele gemeente Lansingerland.

Nadere informatie over de diverse bouwprojecten vindt u ook op deze website.