Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 18 januari 2008

De leverancier tegen het licht

Bestemd voor: Certificatie-instellingen en GMP+ : 2006 deelnemers

In het kader van de borging van diervoederveiligheid door een menmgvoederbedrijf, is het selecteren, beoordelen, accepteren en evalueren van de leveranciers (hierna aan te duiden met 'leveranciersbeoordeling') van grond- en hulpstoffen en diensten een belangrijk onderdeel.

Het Centraal College van Deskundigen Diervoedersector heeft medio 2007 besloten om een handleiding samen te stellen met aandachtspunten en achtergrondinformatie, waarmee een diervoederbedrijf een goed systeem voor leveranciersbeoordeling kan opzetten of waarmee hij zijn bestaande beoordelingssystematiek kan verbeteren.

Deze handleiding moet gezien worden als een hulpmiddel om de leveranciersbeoordeling in het kader van het GMP+-certificatieschema uit te voeren. Er wordt ook op diverse plekken gerefereerd aan GMP+. Deze handleiding heeft geen normatieve status in het kader van het GMP+-certificatieschema. Uiteraard kan deze handleiding ook voor bedrijven die deelnemen aan een ander certificatieschema, een hulpmiddel vormen voor de invulling van de leveranciersbeoordeling.

De handleiding is gepubliceerd als Kwaliteitsreeks nr. 123

De leverancier tegen het licht - een handleiding voor de leveranciersbeoordeling"