Provincie Noord-Holland

Datum

18-1-2008

Onderwerp

Statencommissies weer aan de slag

Nieuwsredactie

Maandag 21 januari is voor een drietal Statencommissies de eerste vergaderdag in 2008. Op hun agendas een veelheid aan onderwerpen.

De commissie WAMEN gaat zich o.m. buigen over de Kaderrichtlijn water en de wijziging van de reglementen van de Noord-Hollandse waterschappen. Als gevolg van de herziening per 1 januari 2008 van de Waterschapswet, moeten de provinciale waterschapsreglementen worden aangepast. In het najaar van 2008 zijn er de geplande landelijke waterschapsverkiezingen. Om die mogelijk te maken moeten de nieuwe waterschapsreglementen vóór 1 april 2008 in werking treden.

De WVV-commissieleden wordt gevraagd in te stemmen met de afspraken over voorkeurstracé, kosten en de dekking, vastgelegd in het regioakkoord N23 Westfrisiaweg. Leden van de commissie waren maandag 14 januari in Broekerhaven -uitgenodigd door een plaatselijk comité- om kennis te nemen van de bezwaren die leven tegen het voorgestelde zuidelijk tracé. De commissie zal ook een oordeel geven over de netwerkstrategie vaarwegen en binnenhavens en het voornemen van GS om een achtergestelde lening te verstrekken voor een voorziening voor containerroverslag in Enkhuizen.

De commissie SI gaat met elkaar de discussie aan over o.m. het bibliotheekwerk in 2008. Woensdag 16 januari waren commissieleden bij ProBiblio in Hoofddorp om kennis te nemen van ontwikkelingen in het bibliotheekwerk in Noord-Holland en de (toekomstige) rol van de provinciale serviceorganisatie ProBiblio daarin. Voorts gaat de commissie zich een oordeel vormen over bijdragen aan het programma voor het jaar van het religieus erfgoed 2008, jeugdzorg i.c. de maandrapportages verbeterplannen AMK sept okt 2007 en het dekkingsplan voor het Museaal Centrum Kunst en Cultuur in
Bergen.

Commissie WAMEN
Aanvang: 9.30 uur
Plaats: Frankrijkzaal hotel Haarlem Zuid, Toekanweg 2 in Haarlem
Voorzitter: Joke Geldhof
Commissiegriffier: Monique de Zwart
Volledige agenda + stukken vindt u achter deze link

Commissie WVV
Aanvang 13.30 uur
Plaats : hotel Haarlem Zuid, Toekanweg 2 in Haarlem Voorzitter: Nel Eelman
Commissiegriffier: Marjo Spoor
Volledige agenda + stukken vindt u achter deze link

Commissie SI
Aanvang: 17.30 uur
Plaats: hotel Haarlem Zuid, Toekanweg 2 in Haarlem Voorzitter: Louise Smits
Commissiegriffier: Gerda Beeksma
Volledige agenda + stukken vindt u achter deze link