Politie houdt zes verdachten aan na gelost schot

Leiden, 18-01-2008

De politie kreeg op donderdag 17 januari, rond 16.55 uur de melding dat er op de Boshuizerkade een harde knal was gehoord wat op een schot leek. De meldkamer zette de melding door naar agenten die in de buurt surveilleerden. Zij waren snel ter plaatse en troffen op de plaats van de melding vier mannen aan. Deze mannen zijn direct met de nodige voorzorgsmaatregelen, aangezien er een wapen in het bezit kon zijn van een van de verdachten, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Twee mannen die even later op de plaats van het incident aan kwamen lopen, werden ook aangehouden, omdat hun betrokkenheid niet duidelijk was.

Uit de verklaringen van de zes verdachten bleek dat de schutter niet onder de verdachten aanwezig was. Het politieonderzoek richtte zich vervolgens op deze man, waarvan de identiteit inmiddels bekend is. Vijf verdachten werden in vrijheid gesteld nadat zij een verklaring hadden afgelegd. Eén verdachte, een 19 jarige Leidenaar, is in verzekering gesteld om vast te kunnen stellen wat zijn aandeel in het geheel is geweest.

Onderzoek op locatie De politie heeft gisteravond op de Boshuizerkade een afzetting gecreëerd om de plaats van het incident te onderzoeken. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar sporen om vast te kunnen stellen met wat voor een wapen geschoten is. Hier is nog geen duidelijkheid over. Een auto van een verdachte die in de buurt van de Boshuizerkade geparkeerd stond, is weggesleept voor nader onderzoek.