Politie Haaglanden

Persberichten 18 januari

Haaglanden, 18-01-2008

Aangehouden met nepvuurwapen
Den Haag Naar aanleiding van een tip hielden politieagenten donderdag 17 januari rond 20.30 uur een 41-jarige Hagenaar aan in een verblijf voor dak- en thuislozen aan de Drapeniersgaarde. Hij bleek in het bezit te zijn van een nepvuurwapen. Tijdens een doorzoeking van zijn auto kwam ook nog een zak vol hennep tevoorschijn. De recherche onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerijen opgerold
Den Haag De politie ontdekte donderdag 17 januari rond 10.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Tureluurlaan. De agenten vonden 274 planten verdeeld over twee kamers. De 19-jarige bewoner en zijn 18-jarige vriendin werden aangehouden. In de woning bevond zich ook nog een 54-jarige Hagenaar. De politie kreeg argwaan en besloot ook zijn woning aan de Schenklaan te bezoeken. Daar trof zij nog een hennepkwekerij met 274 planten aan. De kwekerijen zijn vernietigd en de verdachten kregen een proces-verbaal.

Inbreker is het haasje
Den Haag Politieagenten kregen donderdag 17 januari rond 10.30 uur de melding dat er iets niet in orde was bij een woning aan de Krooneendstraat. Bij de woning aangekomen, waarschuwde een getuige hen dat er twee jongens de woning verlieten en wegrenden. De politie kon een 18-jarige Hagenaar in de omgeving aanhouden. Hij had samen met een tweede verdachte ingebroken in de woning. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag Een 20-jarige Haagse fietster stond donderdag 17 januari rond 17.15 uur op de Leyweg ter hoogte van de bushalte te wachten op een overstekende moeder met haar dochtertje. De moeder sloeg de fietster om nog onbekende reden hard in het gezicht. Toen het slachtoffer al op de grond lag, werd zij ook nog eens geschopt door de moeder. Een omstander kwam tussenbeide, waarop de verdachte met haar kindje wegliep. De moeder was ongeveer 1.80 m lang met een vol postuur. Zij droeg haar donkerblonde haar in een paardenstraat. De kleding betrof een geruit jack met bontkraag en een spijkerbroek. Door de val liep het slachtoffer letsel op en ook haar fiets en IPod raakten beschadigd. Tijdens deze mishandeling stonden er mensen te wachten op de bus die mogelijk getuigen waren van deze mishandeling. De recherche van politiebureau Zuiderpark verzoekt deze getuigen contact op te nemen: via: 0900 8844.

Dronkaard rijdt door na aanrijding
Den Haag Een 47-jarige Haagse automobiliste werd donderdag 17 januari om 14.30 uur op de Laan van Eik en Duinen van achteren aangereden door een dronken automobilist. De 35-jarige man uit Den Haag ging er vandoor toen de vrouw de politie belde. Op het moment dat de agenten op de plek van het ongeval de verklaring van de vrouw opnam, kwam de 35-jarige man aangelopen. Hij werd direct aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval. Aan het politiebureau bleek dat de man ruim vijf keer meer had gedronken dan is toegestaan, hij blies 1160 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man bleek ook nog enkele boetes te hebben openstaan. Hij is ingesloten.

Brommobiel met blauwe zwaailamp
Den Haag Al rijdend met een blauwe zwaailamp op het dashboard trok een brommobiel donderdagavond 17 januari de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen de opvallende brommobiel om 21.30 uur op de Vaillantlaan rijden. Ze lieten de brommobiel stoppen en de bijrijder probeerde nog om de zwaailamp te verstoppen. De bestuurder, een 17-jarige Hagenaar, kreeg een bekeuring en de zwaailamp is in beslaggenomen.

Dronken achter het stuur
Den Haag De politie hield vrijdag 18 januari omstreeks 00.35 uur op de Prins Willemstraat een 37-jarige man aan voor het rijden onder invloed. Een blaastest gaf een resultaat van 940 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal uitgereikt.

Man met make-up
Den Haag - Een 24-jarige man probeerde donderdag 17 januari omstreeks 13.10 uur een drogisterij aan de Frederik Hendrikstraat te verlaten met make-up spullen, zonder deze af te rekenen. Een oplettende medewerker had dit gezien en waarschuwde de politie. De man had onder zijn jas, achter een geprepareerd gilet, de make-up spullen ter waarde van 400,- verborgen. De man is aangehouden, maar ontkent de diefstal.

Fietser krijgt ongeluk
Den Haag - Een 14-jarige jongen stak donderdag 17 januari omstreeks 08.40 uur de Houtrustweg over en zag daarbij een aankomende auto over het hoofd. De 68-jarige automobilist zag de fietser plotseling voor zijn auto verschijnen, remde nog uit alle macht maar kon een aanrijding niet voorkomen. De jongen is met onbekend beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Acht buitenboordmotoren gestolen
Leidschendam Tussen 16 en 17 januari deden acht mensen aangifte bij de politie in Leidschendam-Voorburg van diefstal van hun buitenboordmotor. Van alle gedupeerden is de buitenboordmotor in de afgelopen week van hun boot verdwenen. Alle boten lagen in de jachthaven bij de Rietpolderweg. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen van deze diefstallen. Heeft u iets gezien of informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de politie in Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, belt u dan met M. via 0800-7000.

Voetbaltraining met een glaasje
Rijswijk Politieagenten controleerden 18 januari om 01.30 uur op het Don Boscolaantje een automobilist die, volgens eigen zeggen, van de voetbaltraining kwam. De 23-jarige man uit Den Haag reed onder invloed en blies aan het bureau 290 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Mannen met bivakmutsen op aangehouden
Rijswijk Een politieagent zag 18 januari om 03.00 uur twee scooters (zogenoemde motorrunners) rijden op het Julialaantje met daarop 4 personen die allen bivakmutsen droegen. De scooters hadden geen verlichting en geen kentekenplaten. Er ontstond een achtervolging waarbij één van de scooters het Elsenburgerbos inreed. De politieagent kon de scooter tot stoppen dwingen. De bestuurder en bijrijder vluchtten lopend richting de A4, maar werden korte tijd later aangehouden. Het gaat hier om en 17-jarige jongen uit Pijnacker en een 18-jarige-man uit Den Haag. De andere scooter kon ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Oproep getuige
Rijswijk De politie van Bureau Rijswijk is op zoek naar een vrouw die getuige is geweest van een mishandeling in een tabakszaak aan de Lindelaan. Het slachtoffer, een 18-jarige reparateur uit Rijswijk, moest maandag tussen half elf en twaalf uur naar de winkel toe om er een televisiemonitor te vervangen. In de winkel bleek het televisiescherm echter nog prima te werken en de 18-jarige wilde de monitor niet vervangen. Daarop ontstak een medewerker van de winkel aan de Lindelaan in woede. Hij greep de 18-jarige bij zijn jas en mishandelde hem, zo verklaart de 18-jarige. De politie is nu op zoek naar een vrouwelijke klant die tijdens het incident in de winkel aanwezig was. Zij wordt verzocht te bellen met Bureau Rijswijk via 0900-8844.

Kop-staart met twee gewonden
Zoetermeer Twee mensen raakten donderdag 17 januari om 17.45 uur gewond bij een kettingbotsing. Een lange rij autos stond stil voor het stoplicht op de Oostweg. Automobilisten op de Bleiswijkseweg die de Oostweg kruist konden niet tijdig remmen voor deze rij waardoor vier autos op elkaar botsten. Een 48-jarige Zoetermeerse en een 50-jarige man uit Zoetermeer moesten met de ambulance naar het ziekenhuis.

Auto rijdt per ongeluk over voet
Zoetermeer Een 82-jarige vrouw uit Zoetermeer reed donderdag 17 januari om 15.50 uur per ongeluk over de voet van een 13-jarig meisje uit Zoetermeer. Het meisje was om nog onbekende redenen op de kruising Meerzichtlaan en Westergo gevallen. De automobiliste kwam de kruising oprijden, kon het meisje niet meer ontwijken en reed over haar voet heen. Het meisje ging voor controle van haar voet naar het ziekenhuis, waar deze niet gebroken bleek.