Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 18-01-2008

Agressieve buspassagier aangehouden

KAMERIK De politie heeft donderdagmiddag 17 januari een 16-jarige jongen uit Mijdrecht aangehouden, die zich agressief had gedragen tegen twee buscontroleurs van BBA.

De jongen had geen geldig vervoersbewijs. Hij wilde niet meewerken met de controleurs. Het gebeurde rond 14.30 uur. De jongen weigerde de bus te verlaten. Op de Ingenieur Enschedeweg moest de jongen met gepast geweld uit de overvolle bus worden gehaald. Hij verzette zich echter hevig. De politie moest eraan te pas komen. Er ontstond een worsteling. De agenten vielen uiteindelijk met de jongen uit de bus op straat. Een van de agenten raakte lichtgewond. Onderweg naar het politiebureau bleef de jongen recalcitrant. Hij bespuwde een agent en beledigde de politiemensen meerdere malen.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de ouders van het gedrag van hun zoon in kennis gesteld.

Meer aanhoudingen wegens mishandeling man

(zie ook persbericht van 16 januari Man mishandeld)

BREUKELEN De politie heeft vrijdagmorgen 18 januari nog drie jonge mannen aangehouden in verband met het mishandelen van een voetganger op dinsdagavond 15 januari op de Stationsweg.

Kort na middernacht op 16 januari had de politie al een 19-jarige jongeman uit Breukelen aangehouden op verdenking van de mishandeling. Zijn drie mededaders hebben zich om 09.00 uur gemeld op het politiebureau. Het gaat om een 19-jarige man uit Maarssen, een 20-jarige man uit Breukelen en een 21-jarige man uit Breukelen.

Het drietal bekende evenveel schuld te hebben als hun19-jarige metgezel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vier verdachten.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht heeft donderdagmorgen 17 januari op de Provinciale weg de N 401 van 857 passerende voertuigen de snelheid gecontroleerd.

De snelheidscontrole op de N 401 vond plaats van 08. 45 uur tot 10.45 uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Slechts 27 bestuurders reden te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

De hoogst gemeten snelheid was 104 km/uur.