Stadsdeel Amsterdam-Noord

Willy Wortel wint Ondernemersprijs

Stadsdeelvoorzitter Rob Post reikte donderdag 17 januari de Ondernemersprijs 2007 uit. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord (VEBAN). Het bedrijf Deep BV, gespecialiseerd in hydrografie en geofysica, werd dit jaar winnaar. De Ondernemersprijs Amsterdam-Noord werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.

Het thema van de Ondernemersprijs 2007 luidde: Wil de echte uitvinder Willy Wortel opstaan? De winnaar van de prijs blijkt een èchte Willy Wortel te zijn. De deskundige, vijfkoppige jury was unaniem in haar oordeel en koos voor het bedrijf dat met zeer geavanceerde technieken op verschillende wetenschappelijke terreinen in de weer is. Deep BV, gevestigd in de Zamenhofstraat, heeft als belangrijkste bedrijfsactiviteit het in kaart brengen van de waterbodem.

Deep BV won hiermee een geldbedrag van 5.000 en een plastiek van de bekende kunstenaar André Volten. De prijs werd uitgereikt in de Buiksloterkerk tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VEBAN. Met de jaarlijkse prijs richt het stadsdeel de schijnwerper op een onderneming die zich op een bijzondere manier onderscheidt in het steeds actiever en gevarieerder Noordse bedrijfsleven.

De andere genomineerden waren Systec Designs en Vision Music Europe. Systec Designs is een technisch georiënteerd bedrijf, dat op verzoek van de klant hoogwaardige, specifieke elektronica vervaardigt; van draadloze systemen tot energiezuinige verlichtingsoplossingen. De kernactiviteit van Vision Music Europe is het digitaliseren van oud beeldmateriaal. Het bedrijf levert totaaloplossingen voor beeld en geluid.

De jury bestond uit de Noordse ondernemers Bart Lubbers en Anneriek Verhoef, Fred Schulp, VEBAN-voorzitter, Ton Geuzendam, beleidsadviseur Kamer van Koophandel en Rob Post, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Amsterdam-Noord.

Stadsdeel Amsterdam-Noord
Sonja van Galen
Afdeling Communicatie