Gemeente Den Haag

Nominaties Haagse Sportprijzen 2007

De gemeente Den Haag heeft de nominaties bekend gemaakt voor de Sportprijzen van 2007. De winnaars ontvangen hun prijs tijdens het jaarlijkse Sportgala op zaterdag 26 januari 2008 in het Atrium van het stadhuis aan het Spui. Dan zet de gemeente ook alle Haagse nationale en internationale kampioenen in het zonnetje.

Voor de Sportprijs Den Haag komen in aanmerking de Europees kampioen triatlon off road Leo Meewisse, schermster Sonja Tol en de hockeydoelman Guus Vogels van HGC en het Nederlands elftal. De groep Nederlandse kampioenen van Taekwondo Koryo, golfspeler Darius van Driel en judoka Glynis Rojot zijn genomineerd voor de Jeugdsportprijs. Drie organisaties maken kans op de Sportstimuleringsprijs. Deze zijn de judovereniging Lu Gia Jen, de schoolsportclub van vier basisscholen in Laak SCOOL en De Sportbank van hockeyclub hdm.

Het publiek bepaalt wie winnaar wordt van de prijs voor de beste Haagse profsporter. Dit kan via de websites van AD/Haagsche Courant en de gemeente Den Haag kenbaar worden gemaakt. Voor de Profsporter van het jaar 2007 zijn genomineerd squashspeler Laurens Jan Anjema, darter Raymond van Barneveld, wielrenster Chantal Beltman, wielrenner Michael Boogerd, tennisser Robin Haase en handbalster Maura Visser. Tijdens het Sportgala wordt bekend gemaakt wie de verkiezing heeft gewonnen en de prijs in ontvangst mag nemen.