Senternovem


Nieuws

18-01-2008 | OVG Projectontwikkeling en NAi partners voor duurzame architectuur

OVG Projectontwikkeling en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) hebben vandaag een overeenkomst getekend voor een partnership met het instituut. OVG is hiermee sponsor geworden van het NAi te Rotterdam. Een belangrijk onderwerp in het partnerschap is architectuur en duurzaamheid.
OVG is als voorloper op het gebied van duurzame projectontwikkeling een natuurlijke partner voor het NAi. Het NAi heeft als een van de belangrijke pijlers voor de komende jaren gekozen voor duurzaamheid als integraal onderdeel van architectuur. "Door middel van het partnerschap geven OVG en het NAi uiting aan de gezamenlijke inspanning die ook geleverd moet worden door opdrachtgevers en architecten om de wereldwijde milieuproblematiek aan te pakken," zegt NAi directeur Ole Bouman over de samenwerking.
Karin Laglas (COO van OVG): "Het NAi is bij uitstek de plek in Nederland voor architectonische vooruitgang. Ook zijn zij constant bezig met de trends van morgen op het gebied van de gebouwde omgeving, architectuur en duurzaamheid. Als innovatieve ontwikkelaar zien wij daarom het partnerschap met het NAi als vanzelfsprekend en elkaar versterken."
OVG Projectontwikkeling is in 1997 opgericht als zelfstandige projectontwikkelaar. OVG streeft ernaar te excelleren in de ontwikkeling van vastgoed en daarbij continue de verwachtingen van haar klanten te overtreffen. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van commercieel vastgoed, retail, infrastructuur en gebiedsontwikkeling. Als koploper op het gebied van duurzame vastgoedontwikkeling heeft OVG zich ten doel gesteld om al haar projecten op een groene manier te ontwikkelen, zonder concessies te leveren in kwaliteit en prijs. Zo heeft OVG Projectontwikkeling een consortium gevormd met Triodos Groep dat met TNT een contract heeft gesloten om vijf panden, de Green Buildings genoemd, duurzaam te ontwikkelen en voor vijftien jaar duurzaam te houden. TNT vond in dit consortium de partijen die voor de kantoren aan de hoogste duurzaamheidseisen konden voldoen. TNT stelt als prestatie dat de panden voor de hele exploitatieperiode CO2-emissievrij zijn.