Persberichten Eemland noord, 12.20 uur

Utrecht, 18-01-2008

Verkeersongeval met letsel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 16-jarige scooterrijdster uit Bunschoten is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 57-jarige plaatsgenoot. Het ongeval vond plaats op de Groen van Prinsterersingel. Het meisje kwam vanuit de richting van Het Anker en wilde oversteken naar de Schipperskant. Daarbij zag ze de auto, die van rechts kwam, over het hoofd. Het meisje liep letsel op aan haar schouder. Nadat ze was bekeken door een motorambulance, werd ze meegenomen door een ambulance naar het ziekenhuis.

Motorrijder gewond

SOEST Een 44-jarige motorrijder is donderdag 17 januari gewond geraakt bij een aanrijding met een verkeerszuil op de Ossendamweg. Omstreeks 23.15 uur zagen getuigen hoe de man linksaf sloeg vanaf de Soesterbergsestraat richting de Ossendamweg. Daarbij kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en belandde tegen een middengeleider en een verkeersbord. De politie kwam erbij en uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Met een gebroken sleutelbeen werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar een bloedproef werd afgenomen. De politie zal de man later horen.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de Bisschopsweg heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie donderdag 17 januari een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.00 en 14.30 uur passeerden 787 voertuigen de radar. Daarvan reden er 18 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 97 kilometer per uur, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.