Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 18-01-2008

Gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 16-jarige snorfietser uit Amersfoort heeft donderdagavond een gebroken been opgelopen bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 22-jarige Zeistenaar. Het ongeval vond omstreeks 20.00 uur plaats op de kruising van de Breestraat en de Bollebruggang.

De snorfietser kwam vanaf de Bollebrug een reed tegen de auto, die voor hem van links kwam over de Breestraat. De gehele rechterzijkant van de auto raakte daarbij beschadigd. De snorfietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Amersfoorter bleek vlak voor de aanrijding nog te zijn gecontroleerd door de politie tijdens een scootercontrole. Daarbij was hem meegedeeld dat hij niet verder mocht rijden omdat zijn snorfiets was opgevoerd. Daarnaast kreeg hij een bekeuring.

Scootercontrole

AMERSFOORT Bij een grote bromfietscontrole donderdag 17 januari in Amersfoort zijn 25 bekeuringen uitgeschreven. Drie uitlaten werden gedemonteerd en een bestuurder had te veel gedronken.

De agenten stonden s middags tussen 14.00 en 17.30 uur op de Parelhoenstraat en s avonds tussen 18.30 en 21.00 uur op de Asch van Wijckstraat. In totaal werden 100 brom- en snorfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. In 42 gevallen was er sprake van een of meer overtredingen.

Bekeuringen werd uitgeschreven voor onder meer overschrijding constructiesnelheid (11), geen rijbewijs bij zich hebben (5), geen helm dragen (3), overschrijding geluidsgrens (3) en overige overtredingen.

Dronken rij-instructeur

WOUDENBERG/SOEST Agenten zagen in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari omstreeks 02.00 uur een lesauto voorbijracen toen ze surveilleerden in Soest. Ze gingen er achteraan en moesten het gaspedaal diep indrukken. Een stopteken werd genegeerd. Met snelheden boven de 100 kilometer per uur ging het door Soestduinen, waarna de snelheid nog flink werd opgevoerd en de weg werd vervolgd richting Woudenberg. Vlak voor Woudenberg stopte de bestuurder. Het bleek te gaan om een 38-jarige rij-instructeur uit Doorn. Hij was ronduit dronken en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademtest. Daaruit bleek dat hij een alcoholgehalte had van 770 ug/l. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat de man zijn rijbewijs kwijt was, werd de lesauto in bewaring genomen. De man werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kapotte spijkerbroek

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Veenendaal is donderdag aangehouden in een winkel aan het Sint Jorisplein wegens diefstal van een spijkerbroek. Beveiligingsmedewerkers hielden hem omstreeks 20.30 uur staande en vonden in zijn rugzak een spijkerbroek met een groot gat, waar waarschijnlijk een beveiligingslabel had gezeten. De verdachte werd overgedragen aan de politie, waar hij een bekennende verklaring aflegde. Hij wordt verwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Snelheidscontroles

LEUSDEN Op de Doornseweg heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie donderdag 17 januari tussen 10.00 en 12.00 gecontroleerd op snelheid. Van de 1102 voertuigen die werden gecontroleerd, reden er 98 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 144 kilometer per uur, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.

s Middags werd tussen 14.00 en 16.00 uur gecontroleerd op de Arnhemseweg. Van de 1327 voertuigen waarvan de snelheid werd gemeten, reden er vijf te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg hier 91 kilometer per uur. Ter plaatse geldt eveneens een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie donderdag 17 januari een snelheidcontrole uitgevoerd. Daarbij werden 124 overtredingen geconstateerd. Tussen 09.45 en 12.00 uur passeerden 1593 voertuigen het meetpunt. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 128 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.