Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerse watertoren; meer dan alleen mooi

De watertoren wordt opgeknapt en krijgt een educatieve functie als het aan de raadscommissie Samenleving ligt. De watertoren bestaat eind augustus 80 jaar. Voor die tijd wil Warmtepomp Techniek Zoetermeer een voorlichtingscentrum realiseren. Het centrum wordt ingericht met een interactieve ruimte waar voorlichting wordt gegeven over duurzame energie. Daarnaast komt er een expositieruimte. De buitenkant blijft daarbij onveranderd. Het definitieve besluit wordt eind januari door de gemeenteraad genomen.

De directeur van Warmtepomp Techniek Zoetermeer, die al jaren in de installatiebranche zit vindt het ook een aanwinst: "Het centrum is voor iedereen die meer wil weten over de verschillende soorten energie en wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen. Verder ontvangen we ook scholen. Scholieren worden gebracht en gehaald met een milieuvriendelijke bus, waardoor er geen overlast zal zijn".

Wethouder Monumenten Pieter Smit: "Ik vind het fantastisch dat Warmtepomp Techniek Zoetermeer de watertoren een functie wil geven en oog heeft voor cultuur historische waarde van de toren. Het is zonde wanneer de elegante toren alleen van esthetische waarde is. Met de komst van het voorlichtingcentrum draagt het tevens bij aan een duurzaam Zoetermeer. De plannen worden na toestemming van de raad toegelicht aan omwonenden en geĂŻnteresseerden".