Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 15 januari 2008

Handhavingsprogramma 2008
Het college heeft het handhavingsprogramma voor 2008 vastgesteld. Dit handhavings-programma is opgesteld aan de hand van de handhavingsprioriteiten die de raad heeft vastgesteld voor deze raadsperiode (tot 2010). Een belangrijk deel van de beschikbare capaciteit wordt ingezet voor handhaving van milieuvoorschriften en met name voor handhavingstaken waarbij de risico's voor het milieu het grootst zijn.

Tijdelijk gronddepot
Het college verleent voor maximaal twee jaar vrijstelling voor een tijdelijk gronddepot nabij Rooverts Ven. Dit depot is nodig om grond op te slaan die vrijkomt tijdens de eerste fase van de natuurontwikkeling van Rooverts Ven en tijdens de tweede fase van dat project weer gebruikt wordt. De wandelroute die over de locatie van het depot loopt, wordt tijdelijk verlegd en na afronding van de werkzaamheden weer hersteld.

Uit eerdere collegevergaderingen

Verbouwing Geschied- en Oudheidkundig museum `De Dorpsdokter' Het college heeft besloten in te gaan op een verzoek van de plaatselijke heemkundige kring en museum `De Dorpsdokter' om het museumgebouw aan de Doelenstraat - dat eigendom is van de gemeente - te verbouwen en uit te breiden.
De werkzaamheden worden in principe in 2009 uitgevoerd. Het college maakt bij dit besluit het voorbehoud dat de gemeenteraad nog moet instemmen met deze investering. Randvoorwaarde is verder dat heemkundige kring en museum een bijdrage leveren in de kosten en zelf een aantal werkzaamheden uitvoeren.