Time : 10:28:01
Date : 18 January 2008
Sender Name: KEYTRADE BANK

Keytrade Bank lanceert een unieke tool voor technische analyse Brussel, 18 januari 2008

Keytrade Bank heeft een exclusieve en dynamische technische analyse ontwikkeld om de belegger te helpen bij zijn
investeringsbeslissingen.

Keytrade Bank streeft er naar om een uitgebreid gamma van geavanceerde hulpmiddelen ter beschikking te stellen van de belegger om hem alzo te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. Daarom deed ze een beroep op Triotec - een gespecialiseerde ontwikkelaar van financiële tools - om een nieuwe applicatie van technische analyse te ontwikkelen. De bestaande tools van technische analyse worden hierdoor niet alleen in een nieuw kleedje gestopt, maar er worden ook enkele unieke modules toegevoegd:


- De "Diagnose" module
In deze module wordt een globale diagnose gemaakt van een aandeel vanuit het oogpunt van de technische analist. Er worden enkele korte commentaren gegeven met betrekking tot de trend, de steun en weerstandsniveaus. Er wordt eveneens een voorspelling gemaakt van de richting waarin het aandeel evolueert vanuit technisch standpunt.


- De "Commentaren" module
Via deze module kan de belegger gedetailleerde commentaren krijgen met betrekking tot specifieke studies van technische analyse die hijzelf kiest: Bollinger Bands, RSI, Momentum, MACD, enz ... Op deze manier wordt het interpreteren van deze soms ingewikkelde technische patronen kinderspel.


- De "Strategieën" module
Met deze module kan de belegger zijn eigen technische analyse strategieën creëren en bewaren voor later gebruik. De module laat toe om een lijst van aandelen samen te stellen die aan een aantal, door de belegger gedefinieerde criteria voldoen. Een aantal basisstrategieën worden tevens ter beschikking gesteld, bvb.: abnormale volumes, beste tendensen, oververkochte aandelen,...

Thierry Ternier, CEO van Keytrade Bank : "Om de juiste keuzes te maken is het voor de belegger primordiaal dat hij erin slaagt om uit de overvloed van informatie enkel het meest relevante te filteren. De performante tools die Keytrade Bank ontwikkelt zijn er precies op gericht om de belegger maximaal te helpen bij dit belangrijke filterproces. De technische analyse, die één van de meest complexe disciplines is van de beleggingsleer, wordt dankzij deze nieuwe tool bovendien toegankelijk voor iedereen, zelfs voor een beginnende beleggers."

Keytrade Bank wenst haar cliënten een volledig gamma van financiële producten aan te bieden die via internet toegankelijk zijn. Bovendien stelt zij aan haar gebruikers specifieke hulp- en informatiemiddelen ter beschikking, en dit op de verschillende markten. Op die manier biedt Keytrade Bank een waaier van instrumenten en mogelijkheden aan die tot voor kort enkel voor professionele beleggers beschikbaar waren.

Ter herinnering

Over Keytrade Bank

Keytrade Bank biedt een geïntegreerd aanbod van online beurs- en bankdiensten. Via éénzelfde platform profileert Keytrade Bank zich op de markt met zeer interessante prijzen; beursdiensten aan een 'discount' prijs, spaar- en verzekeringsproducten alsook bankdiensten met een lage kost.

Online beursdiensten: Keytrade Bank geeft toegang tot de Amerikaanse beurzen (NYSE, NASDAQ, AMEX, OTC-BB), de Canadese beurzen (TSX & TSX Venture), tot Euronext (Parijs, Brussel en Amsterdam) en tot de markten van Frankfurt, Milaan, Zurich, Madrid en Londen. Via het platform Keytrade Pro, krijgt u een rechtstreekse toegang tot Forex, Futures en CFD's (Contracts For Difference), markten die voorheen enkel toegankelijk waren voor professionele beleggers. Online bankdiensten: Keytrade Bank biedt een totaalpakket van bankdiensten aan; zichtrekeningen, hoogrentende spaarrekeningen, termijnrekeningen, debetkaarten (Bancontact/MisterCash - Maestro - Proton) en kredietkaarten (Visa en AmericanExpress).

Keytrade Bank wil via haar site www.keytradebank.com de mogelijkheid bieden aan particuliere en institutionele beleggers om zélf hun bank- en beursverrichtingen te beheren via internet, ttz 24u/24, 7 dagen op 7.

Keytrade Bank is de eerste Belgische bank in Second Life en biedt aan 9 miljoen gebruikers van de virtuele wereld een geldconvertor aan die, in real time, de waarde van een bedrag in Linden Dollar (de officiële munteenheid van Second Life) in de munteenheid van hun keus toelaat te berekent (12 munteenheden beschikbaar). Keytrade Bank maakt deel uit van de Groep Crédit Agricole, de eerste bancaire groep in Europa

Bijlages bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be

CONTACT:
Thibault de Barsy,
Sales & Marketing Director,
Keytrade Bank.
tel: +32 475 30 75 59,
e-mail: thibault.de.barsy@keytradebank.com

Over Triotec

TRIOTEC is een bedrijf dat financiële analysemodellen van hoog niveau ontwikkelt voor Online-brokers, Vermogensbeheerders en Bankiers. TRIOTEC werd in 2000 opgericht, door twee specialisten in toegepaste financiële analyse. Binnen de maatschappij, wordt de nadruk voornamelijk op het onderzoek en de innovatie gelegd. Reeds duizenden gebruikers hebben toegang tot de TRIOTEC oplossingen. Die toepassingen geven een duidelijk, automatisch en onmiddellijk beeld van de investeringsopportuniteiten. Het dekt de verschillende aspecten van een nauwgezette en professionele analyse: waardering, financiële audit, technische analyse, market sentiment en beknopt verslag.